Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>TÜRKİYE
18 Aralık 2015 Cuma - 05:42

‘Müjde paketi’ yürürlükte

Genç girişimcilere 100 bin liraya, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ile çiftçilere sera desteği sağlanmasına yönelik düzenlemeler yürürlüğe girdi.

‘Müjde paketi’ yürürlükte

Hükümetin 2016 Eylem Planı kapsamında bir haftada hayata geçirmeyi planladığı esnaf, çiftçi ve gençlere yönelik eylemlere ilişkin 4 kararname ve 1 yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlar Kurulu'nun, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Türkiye Esnaf ve  Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine Bağlı Bölge Birliklerine Ortak Olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırılmasına dair kararda değişiklik yapılması hakkındaki kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, esnaf ve  sanatkarların makine, ekipman ve demirbaş alımları, işleri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak.

GENÇLERE 100 BİN LİRAYA KADAR FAİZSİZ KREDİ

 KOSGEB tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç, KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış genç girişimci esnaf ve sanatkarlarına KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankaya sunmaları durumunda 100 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Bu imkandan bakiyesi 1 Aralık 2015 tarihine devreden kredi borcu bulunanlar yararlanamayacak. Bu kapsamda da kredi kullanacakların hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB'den yazı getirmeleri zorunlu olacak.

SERA MODERNİZASYONU İÇİN DESTEK

Bakanlar Kurulu'nun, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kararı da yürürlüğe girdi. Buna göre, çiftçilere sera modernizasyonu kapsamında faizsiz 100 bin liraya kadar destek verilecek.

Bu arada, Çeyiz Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik de Resmi Gazete'de yayımlandı. Katılımcının devlet katkısına hak kazanabilmesi için evlilik tarihinden önce asgari 3 yıl boyunca hesaba ödeme yapılması ve katılımcının 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapması gerekecek. Devlet katkısının hesaplanmasında evlilik tarihindeki birikim esas alınacak. Devlet katkısı ödemesi evlilik tarihindeki birikim tutarının yüzde 20'sini ve azami 5 bin lirayı geçemeyecek. Çeyiz hesabı yönetmeliği 4 ay sonra yürürlüğe girecek.

 
Erzurumspor Yıldırım’a emanet
 
Sağlığa 11 bin 173 yeni personel
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimseyi sahipsiz bırakmayacağız, kimseyi bu ...
Şehid Nohut’u on binler uğurladı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK'nın yola yerleştirdiği ...
Şehit Kabukçu dualarla uğurlandı
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde zırhlı polis aracının geçişi sırasında ...
 
‘Vatan, Kutlu Emanet’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye, bütün ihanetlere rağmen doğru bir ...
Her zaman başımız dik olmalı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Avrupa'da her zaman başımız dik olmalı. Biz, ...
‘Verilen talimat açık’
Başbakan Davutoğlu, ''Güvenlik birimlerimize hükümetimizce verilen talimat ...
 
Reform Eylem Planı imzalandı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Başbakanımızın ...
Cumhurbaşkanı Sancar onuruna yemek verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nobel Kimya Ödülü Sahibi Prof. Dr. ...
“Bizim Anadolu’da Büyük Tarihimiz Var”
Nobel’i almadan önce de bilim dünyasında tanındığını belirten Sancar, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri