Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
MEB'den Aile temalı yarışma
MEB'den Aile temalı yarışma
Erdoğan sanatçılarla buluştu
Erdoğan sanatçılarla buluştu
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 0 - Bodrum FK: 0
Trendyol 1. Lig: Pendikspor: 0 - Bodrum FK: 0
Meteoroloji’den Erzurum için kar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji’den Erzurum için kar ve fırtına uyarısı
Özbalta: Güzel bir galibiyet oldu
Özbalta: Güzel bir galibiyet oldu
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Temmuz 2013 Çarşamba - 17:11

Meclis yaşlı ve engellilere yoğunlaştı

Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yaşlı ve engelli hizmetleri hakkında Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Meclis yaşlı ve engellilere yoğunlaştı

ERSİN ÖZTÜRK

ERZURUM (İHA) - Erzurum İl Genel Meclisi Temmuz Ayı 3. oturumu, Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil başkanlığında İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleşti. Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yaşlı ve engelli hizmetleri hakkında Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü.

Kültür Turizm ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necmettin Özkaya yaptığı açıklamada, “Çağdaş toplum oluşturulmasında, engelli insanların, yaşamın tüm kesimlerine uyumlarının sağlanması çok nemli bir göstergedir. Bu insanlarında diğer insanlar gibi gezmeye, tatil yapmaya ve farklı yerler görmeye ekonomik olarak desteklenmeye, toplumsal saygıya ve bakım ve barınmaları gerekli özenin gösterilmesi uygundur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın son yıllarda engelliler ile ilgili ciddi çalışmaları vardır. İlimizde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün bünyesinde çalışmalar ilimizde sürmektedir. Müdürlüğümüz tarafından 2008 ile 2013 yılları arasında bin 647 kişiye Engelli Kimlik kartı verilmiştir. İlimizde yaşlılarımıza yönelik hizmet için az sayıda talep olması bizleri oldukça mutlu etmektedir. Dinimizin gereği yaşlılarımıza aileler oldukça büyük bir önem vermemiz gerek. Değerlerine sahip çıkan Erzurum halkımızın mümtaz insanları dünya ve ahiret nimetlerinin en güzeliyle şereflenme mutluluğunu yaşama yolunda gayret sarf etmektedir. Bu güzelliklerinden dolayı Erzurum’un mümtaz insanlarını komisyon olarak kutlarız.” diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yurt ise, “Artık bunu rahatlıkla ifade edebiliriz ki sokakta gördüğümüz kimsesiz insanların yalnız olmadığını onların her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isterim. Koruyucu Aile Modelimizde ihtiyacı olan her aileye durumlarına göre maddi yardımlarda bulunmakla birlikte koruyucu ailelerimizde en az bir kişinin sigortasını da yatırmaktayız. Erzurum’da toplam yedi adet sosyal merkezi kurmayı planlıyoruz. Bunların üçü merkezde olmak üzere dört tanesi ise ilçelerde kısa süre içerisinde faaliyete geçirilmek üzere çalışmaları devam etmektedir. Amaç fakir, fukara şiddet gören kadınlarımızın burada barındırılarak sahip çıkmak olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca 10 bin kişiye evlilik öncesi eğitim verilmiş durumda yılsonuna kadar hedefimiz ise 50 bine ulaşmaktır. Birde alo 183 numaralı alo şiddet hattımız bulunmaktadır. Şiddet gören kadınlardan aldığımız ihbarlarda eşim bana şiddet uygulayabilir çağrısını bile dikkate alarak harekete geçiyoruz.” dedi.

 
Gölbaşı’nda trafik kazası: 4 yaralı
 
Bir müjde de Ejder’den
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Haziran’da 17 hafif şiddetli deprem meydana geldi
Türkiye deprem gerçeği ile sürekli yüz yüze gelirken, Erzurum’da ise geçtiğimiz ...
Çadırda yaşam mücadelesi
1877’li Osmanlı-Rus savaşlarının yaşandığı sırada, Ruslar tarafından Kars’ın ...
Kopal'da göçük: 3 yaralı
Karaçoban ilçesine bağlı Kopal beldesinde kanalizasyon kazısı sırasında ...
 
Organları 3 kişiyi hayata bağladı
Ordu’nun Fatsa ilçesinde geçirdiği motosiklet kazası sonrasında hayatını ...
Rehber Öğretmenler istişare etti
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı yıl sonu Rehber Öğretmenler Toplantısı Erzurum ...
Hasta, askeri helikopterle kurtarıldı
Rize’nin Fındıklı İlçesi Çabuklu Yaylası’nda hava şartlarının olumsuzluğu ...
 
Çakır ailesinin mutlu günü
Yenigün Gazetesi İmtiyaz sahibi Reşat Çakır’ın oğlu Kaan Alparslan Çakır, ...
En soğuk Temmuz 1992’de yaşandı
ÖZEL-Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklık değerleri temmuz ayı ‘en’lerini ...
Durular’ın mutlu günü
Gazeteci Cengiz Durular, görkemli bir düğün töreni ile hayatını Tuğba Özdemir ile birleştirdi.
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri