Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çıldır Gölü'nde atlı kızak heyecanı başladı
Çıldır Gölü'nde atlı kızak heyecanı başladı
Kış lastiği tek başına yetmiyor
Kış lastiği tek başına yetmiyor
Yük treni otomobile çarptı: 1 yaralı
Yük treni otomobile çarptı: 1 yaralı
2022 yılından sonraki en yüksek yağış
2022 yılından sonraki en yüksek yağış
Bunu yapanlar insan olamaz!
Bunu yapanlar insan olamaz!
HABERLER>SİYASET
3 Temmuz 2012 Salı - 09:18

Meclis tatilini erteledi

Yakutiye Belediye Meclisi, Ağustos ayında tatile girmeme kararı aldı. Erzurum’da inşaat sezonun kısalığı göz önüne alınarak, imarla ilgili düzenlemelerin mevsim içinde alınması şeklinde bir yaklaşım sergileyen meclis tatile aralık ayında girecek.

Meclis tatilini erteledi

Yakutiye Belediye Meclisi, Ağustos ayında tatile girmeme kararı aldı. Erzurum’da inşaat sezonun kısalığı göz önüne alınarak, imarla ilgili düzenlemelerin mevsim içinde alınması şeklinde bir yaklaşım sergileyen meclis tatile aralık ayında girecek.
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Meclis üyelerine çağrı yaparak “Erzurum’da inşaat sezonu kısa, insanların işleri yürüyor. Ağustos tatil edilince kararlar taa Eylül ayına kalıyor. Birgün toplanıp karar alacağız, inşaat yapan adama diyeceksiniz ki, bekle tatilimiz bitsin senin durumunu görüşürüz. Yazık günahtır. Kış ayına tatili denk getirelim, insanların işleri yürüsün”  dedi.
Ali Korkut’un çağrı ve önerisi üzerine inşaat sektöründe oluşacak kararların gecikmeye uğramaması amacıyla 1 aylık tatilin Aralık ayı olarak düzenlenmesi kararı alındı.   
İMAR UYGULAMALARI BEYAZ PERDEDE  
Yakutiye Belediyesi Belediye Meclisi, imar uygulama ve talepleriyle ilgili kararları görüşürken, ilgili alanın pafta, kroki, hali hazırları perdeye yansıtılıyor.   Korkut, uygulamanın şüpheleri giderdiğini, açıklık sağladığını söyledi. Korkut, “İmar, en sıkıntılı alan. Şüpheye, kuşkuya yer kalmasın diye karar alınan alanla ilgili görseli ekrana yansıtıyoruz” dedi.
 Öte yandan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, belediye iç ve dış alanda yapılan restorasyon çalışmalarıyla birlikte çalışma mekanlarının da modernize edildiğini belirtti. Korkut, “Bu işler sırasında Belediye Meclis salonumuzu yeni baştan tasarladık. Modern cihazlar kuruldu. Ses ve görüntü kaydı yapılıyor. Her karar görüntülü ve sesli olarak kayda düşülüyor. Meclis salonumuzda bilgisayar sistemleri kurulu ve çeşitli kararlar ile ilgili görsel sunumda yapılıyor. Bu bağlamda meclis görüşmeleri sırasında Meclis üyelerimizin tam bilgilendirilebilmesi amacıyla imar pafta, hali hazırları veya değişiklikle ilgili çizimler perdeye yansıtılıyor. Bilgilendirmeler yapılıyor. Böylece karar veren Meclis üyelerimizin neye onay verdiği veya reddettiğini bilmesine yardımcı olunuyor” şeklinde konuştu.

 
Temmuz geldi, yaz gelmedi
 
Yılmaz 3 yılını paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni terminal eylülde tamamlanacak
Yaklaşık maliyeti 10 milyon lirayı bulacak olan yeni otogar inşaatı, yüklenici ...
Bulutlar çalışmaları denetledi
Palandöken Belediyesi tarafından Ertuğrul Gazi ve Yunus Emre mahallelerinde ...
‘Bizim için gurur günüydü’
Geçtiğimiz Cuma günü Ak Parti İl Kongresi ve bazı açılışlar için Erzurum’a ...
 
AK Parti yönetim kurulu açıklandı
AK Parti 4. Olağan il kongresi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
Kılıç güven tazeledi
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, yeniden il başkanlığına seçildi.
Başbakan'a dadaş hediyesi
Erzurum’da AK Parti il kongresine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, ...
 
Başbakan'a yüreklerini sundular
AK Parti İl kongresine katılmak üzere Erzurum’a gelen Başbakan Recep Tayyip ...
Erdoğan, eserinde konuk olacak
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 Universiade Erzurum kapsamında Erzurum’a ...
Cengiz Çetinkaya'yı ağırladı
Aziziye Ulaştırma Oto Alay Komutanı Albay Fuat Çetinkaya, Aziziye Belediye ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri