Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesine Spor Dostu Kampüs ödülü
Atatürk Üniversitesine Spor Dostu Kampüs ödülü
ETB ve ATB’den Kardeş Borsa Protokolü
ETB ve ATB’den Kardeş Borsa Protokolü
ATAUNİV’den 4 takım daha Teknofest finalinde
ATAUNİV’den 4 takım daha Teknofest finalinde
ATAUNİV Süper Lig vizesini aldı
ATAUNİV Süper Lig vizesini aldı
Erzurum’da engelliler haftası etkinliği
Erzurum’da engelliler haftası etkinliği
HABERLER>EKONOMİ
1 Mart 2012 Perşembe - 18:09

MÜSİAD’da vergi istişaresi

Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında MÜSİAD Erzurum Şubesi’ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Poyraz, vergi sisteminin önemine işaret ederken, Erzurum’un vergi tahsilatı noktasında elde ettiği başarıya değindi.

MÜSİAD’da vergi istişaresi

ERZURUM (İHA) - Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında MÜSİAD Erzurum Şubesi’ni ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Poyraz, vergi sisteminin önemine işaret ederken, Erzurum’un vergi tahsilatı noktasında elde ettiği başarıya değindi. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığı, Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz ve beraberindeki heyeti ağırladı. Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Yunus Poyraz, Erzurum’daki vergi tahsilatının Türkiye ortalamasının bile üzerine çıktığına işaret etti. POYRAZ’IN AÇIKLAMASI Türkiye’de gelirleri giderlerini karşılayan il sayısının 10’la sınırlı olduğunu, geriye kalan 71 ilin ise bütçe açığı verdiğini vurgulayan Başkan Yunus Poyraz, “Türkiye’deki vergi tahsilatının yüzde 80’lik kısmını İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Bursa gibi metropol şehirler karşılıyor. Bu nitelikteki il sayısı 10’u geçmiyor. Erzurum’un da içinde bulunduğu geriye kalan diğer illerde ise, bütçe açığı söz konusu. Ancak Erzurum’daki vergi tahsilatı oranını göz önünde bulunduracak olursak, Türkiye ortalamasının bile üzerinde olduğunu görürüz” dedi. MÜSİAD Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli ise, Erzurum’un vergi bilinci anlamında ayrıcalığı bulunan bir il olduğuna dikkati çekerek, kentteki esnafın, tüccarın ve tüm vergi mükelleflerinin, devlete karşı olan mali yükümlülüklerini severek yerine getirdiklerini ifade etti. Erzurum’da üretim ağırlıklı bir ekonomi bulunmamasına rağmen vergi tahsilatındaki başarısının dikkat çekici olduğunu kaydeden Güvenli, ticaret sektörünün gelişmesiyle birlikte bu oranın çok daha yükseklere taşınacağını ifade etti. Ziyaretin sonunda MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, Vergi Dairesi Başkanı Poyraz’a çini işlemeli bir şilt takdim etti.

 
Hınıs’ta tarım eğitimi
 
24 takım futbolda yarışıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hınıs’ta tarım eğitimi
Hınıs İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hınıs Ziraat Odası ...
Vergi rekortmenleri ödüllendirildi
Vergi Haftası münasebetiyle düzenlenen Yılın Vergi Rekortmenleri programı ...
Yüzde 0.7’de kaldık
Erzurum’un ocak ayı ölçütünde teşvikli yatırım payı KUDAKA’da yüzde 66, ...
 
18 yatırım teşvik kapsamında
Ekonomi Bakanlığı 2012 Ocak ayı döneminde, Doğu Anadolu Bölgesi’nde 18 ...
Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’la birlikte 30 ilin yer aldığı 4’üncü Teşvik bölgesinde 21’i genel, ...
KUDAKA’dan Eylem Zirvesi
KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi (Erzurum, Erzincan ve Bayburt) İnovasyona ...
 
Esnafa Denizbank desteği
Esnaf ve sanatkarların bankalarla olan ilişkilerinde kolaylıklar sağlamak ...
Vergi Bilincine STK’lardan destek
Erzurum Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticileri, bu yıl, 27 Şubat - 4 Mart ...
Vergi rekortmenlerine plaket
Narman da vergi haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam ediliyor. ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri