Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum güne kar ile uyandı
Erzurum güne kar ile uyandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
HABERLER>EĞİTİM
8 Aralık 2011 Perşembe - 00:30

Karaganda’ya gönül köprüsü

Kazakistan Bolaşak Üniversitesi’nden Erzurum’a gelerek Atatürk Üniversitesi’nde temas ve incelemelerde bulunan öğretim üyeleri ve öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne misafir oldu.

Karaganda’ya gönül köprüsü

ERZURUM (İHA) - Kazakistan Bolaşak Üniversitesi’nden Erzurum’a gelerek Atatürk Üniversitesi’nde temas ve incelemelerde bulunan öğretim üyeleri ve öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne misafir oldular. Müceldili Konağı’nda düzenlenen sabah kahvaltısında Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Koç’la bir araya gelen Kazak misafirler, Erzurum hakkındaki izlenimlerini paylaştılar.
Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan Bolaşak Üniversitesi’nden Erzurum’a gelen öğretim üyeleri ve öğrencileri misafir etti. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Kaya Koç’un katılımıyla organize edilen sabah kahvaltısında bir araya gelen öğretim üyeleri ve öğrenciler, Erzurum’a duydukları hayranlığı dile getirdiler.
Kazakistanlı konuklarına Erzurum hakkında bilgiler aktaran Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, şehrin medeniyetler beşiği olduğuna vurgu yaparak, “Erzurum hem tarihi geçmişi, hem de stratejik konumuyla çok önemli bir yere sahip. Bu şehirde çeşitli medeniyetlere ait izleri görmek mümkün. Uzun yıllara dayanan tarihi geçmişi, zengin kültürel yapısıyla Erzurum, bölgenin merkezi ve aynı zamanda Anadolu’nun incisidir” diye konuştu.
“İKİ ÜNİVERSİTE ARASINDAKİ KÖPRÜ ÜZERİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK”
Hukuk, eczacılık, iktisat ve filoloji alanlarına mensup öğretim üyeleri ve öğrenciler, bir süre önce geldikleri Erzurum’a hayran kaldıklarını belirterek, özellikle misafirperverlik konusunda hayli memnun kaldıklarını dile getirdiler. Atatürk Üniversitesi’nde kendi alanlarıyla ilgili olarak derslere katıldıkları bilgisini veren öğretim üyeleri ve öğrenciler, Bolaşak Üniversitesi ile kurulan eğitim ve gönül köprüsünün büyük faydalar sağlayacağını kaydederek, “Biz şu anda Erzurum’dayız, Atatürk Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerle bazı öğretim üyeleri ise, Bolaşak Üniversitesi’ndeler. İki üniversite arasında kurulan bu sağlam köprü üzerinde dostluk, kardeşlik, dayanışma, kültürel işbirliği ve eğitim ortaklığı gibi önemli adımlar atılacak” şeklinde konuştular.
Kahvaltının ardından öğretim üyeleri ve öğrencilere Müceldili Konağı’nı gezdiren Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

 
Hıfzısıhha’da kalite açılımı
 
ERGİAD, eğitime yoğunlaştı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hüsamettin ŞENER 8 Aralık 2011 Perşembe 10:32

İKİ KAZAK DOSTLUĞU DEMİYORLARDA... ERZURUMLULARDA AZ KAZAK DEĞİLDİRLER... www.depremerkenuyari.com

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gençlik Merkezi Liderlerini arıyor
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri’nde ...
Aktaş başarıyı ödüllendirdi
Oltu İlçesi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinliklerinde okuduğu şiirle ...
ERZİMDER: ‘YÖK haksızlığı giderdi’
Erzurum İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ERZİMDER) Yönetim ...
 
Yıldız’a mektuplu teşekkür
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen “Yarınlarımıza Emniyet Koşuyoruz” ...
Türk-İran İlişkileri’ne bilimsel bakış
Atatürk Üniversitesi’nin uluslar arası kültürel ilişkiler sözleşmelerinden ...
Engellilerden RAM Eğitimi başarısı
Erzurum’da 3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün ...
 
İzciler zirvede buluştu
Erzurum izcileri, Van'da deprem afetinin ardından çadırlarda kalmak zorunda ...
ANADER’den Aşure Etkinliği
Muharrem ayı nedeniyle Anadolu Eğitimciler Derneği (ANADER) Erzurum Şubesi, ...
‘Yüksek öğretime adalet geldi’
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Güvenli, “Katsayı uygulamasıyla ilgili olarak ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri