Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 18 - Gökkuşağı Tepeleri
Doğu Anadolu Doğa Harikaları - 18 - Gökkuşağı Tepeleri
Dede Korkut anısına Aşıklar Şöleni düzenlendi
Dede Korkut anısına Aşıklar Şöleni düzenlendi
Abdulvehhap Gazi ve Beyböyrek dualarla anıldı
Abdulvehhap Gazi ve Beyböyrek dualarla anıldı
İlhamı Ecdat Dede Korkut'tan aldılar
İlhamı Ecdat Dede Korkut'tan aldılar
Hacımüftüoğlu üniversite adaylarına seslendi
Hacımüftüoğlu üniversite adaylarına seslendi
HABERLER>BÖLGEDEN
4 Şubat 2017 Cumartesi - 17:19

Kar üstünde güreş coşkusu

Artvin’in Şavşat İlçesine bağlı Veliköy’de bu yıl 22'sü düzenlenen Uluslararası Veliköy Karüstü Karakucak Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Kar üstünde güreş coşkusu

Artvin’in Şavşat İlçesine bağlı Veliköy’de bu yıl 22'sü düzenlenen Uluslararası Veliköy Karüstü Karakucak Güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Güreş öncesi vatandaşlar tulum eşliğinde horon oynayarak zemini güreşe hazırladı.
Çeşitli illerden ve ülkelerden köy meydanında toplanan çok sayıda kişi kar üzerinde yapılan güreşleri ilgi ile izledi. Yaklaşık yarım metre kar kalınlığı üzerinde yapılan müsabakaları Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Vali Yardımcısı Önder Coşğun, Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztür, Cittasplow Birliği Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de izledi. .
Veliköy Muhtarlığı ve Veliköy Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 22’nci Veliköy Kar Güreşleri Festivali’ne Artvin’in yanı sıra Rize, Sivas, Tokat, Erzurum, Ardahan, İzmit ve İstanbul illerinden gelenler ile Gürcistan, İran, Ukrayna ve Azerbaycan`dan da sporcular katıldı. Toplam 110 sporcu, 11 kategoride mücadele ederken başpehlivana 3 bin 500 TL para ödülü verildi. Müsabakalarda toplamda 30 bin TL para ödülü dağıtıldı.
Cittaslow Genel Sekreteri Pierre Georgi Olivera ve Cittaslow Birliği Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ’nında aralarında bulunduğu Cittaslow unvanı alan 11 belediye başkanları, Uluslar arası Cittaslow Türkiye Network’ün Genel kurulunu yapmak üzere Şavşat’ta bir araya geldiler. Cittaslow belediyeleriyle ilgili 2016 yılında yapılanlar ve 2017 yılında yapılacakları değerlendirmek için Şavşat’ta bulunan belediye başkanları daha sonra kar güreşlerine katıldı.
Cittaslow Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, burada yaptığı konuşmada “Tarihi ve doğal güzellikleri her zaman ön planda olan saklı cennet Şavşat ilçemizde ata yadigârı geleneklerin gelecek nesillere aktarılması ve etkinliklerin çoğaltılıp kapsamının genişletilerek sürdürülmesi ilçemiz turizmi açısından tanıtım için çok önemlidir. İlçemizde el ele vererek Veliköy Kar Üstü Karakucak Güreşlerini Kırkpınar Güreşleri ayarına getirebiliriz” dedi.
Cittasplow Birliği Başkan Yardımcısı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer “Kendimizi ilimizde hissettirdiği için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Şavşat Dünyanın en güzel kentlerinden biri, 230 kentin arasına girmeyi başardı. Diliyorum ki bu güzellik dünya tarafından da keşfedilecek” dedi.
Geçmiş yıllarda yılbaşı eğlencesi olarak gerçekleştirilen Berobana oyunu, kar festivali etkinlikleri kapsamında sergilendi. İlginç maskelerle sahnelenen Berobana'nın renkli ve ilginç görüntüleri festivale katılanların büyük beğenisini topladı.

 
Palandöken Niksar'a set vermedi
 
Çıktı 40’ı, kalmadı korku…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maçodan kaçamadılar
Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde uygulama yapan Erzincan İl Emniyet ...
Büyükşehir, Akdeniz Belediyeler Birliğini ağırladı
Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Süreyya İşeri, Erzurum Büyükşehir ...
FETÖ dolandırıcılığından 3 kişi tutuklandı
Erzincan da vatandaşları arayıp, kendilerini polis olarak tanıtan ve kimlik ...
 
Örnek yaklaşıma vefalı karşılık
Hastanede doğum yapan Filiz Güler, kız çocuklarına Çat Belediye Başkanı ...
Muş-Erzurum karayolu ulaşıma kapandı
Muş’ta etkili olan kar yağışıyla birlikte tipi nedeniyle Muş-Bingöl, Muş-Erzurum ...
Ağrı-Erzurum karayolu ulaşıma açıldı
Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan tipi nedeniyle ulaşıma kapanan ...
 
Hastalar snowtracklarla kurtarıldı
Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 194 köy ve mahalle ...
Meteorolojiden yoğun kar yağışı uyarısı
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce kar yağışı, ...
Kop'ta buzlanma ulaşımı aksattı
Bayburt-Erzurum karayolunun Kop Dağı mevkiinde kar yağışının ardından ...
 
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Medeniyet mi dediniz?
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Teşekkür Vefadır: Büyükşehir ve Palandöken Belediyesi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Aydemir’den Sert Uyarı: Siyaset Sokakta Değil, Sandıkta Yapılır
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Hızlı Tren Haritasında Büyük Bir Boşluk: Erzurum
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da Tarih Yürüyüşü yahut 3 Temmuz’un Sırrı
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yüce kitabımız Gölgesinde
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri