Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
İlaç Hammadde Üretim Merkezi ATAUNİV'e devredildi
İlaç Hammadde Üretim Merkezi ATAUNİV'e devredildi
Erzurumspor 26 Eylül'de top başı yapacak
Erzurumspor 26 Eylül'de top başı yapacak
Sekmen Büyükşehir yatırımlarını denetledi
Sekmen Büyükşehir yatırımlarını denetledi
Tarımda B - Reçete dönemi başladı
Tarımda B - Reçete dönemi başladı
Türk Dünyasının Akademisyenleri KTMÜ’de buluştu
Türk Dünyasının Akademisyenleri KTMÜ’de buluştu
HABERLER>EĞİTİM
14 Aralık 2015 Pazartesi - 15:11

İl Öğrenci Meclisi seçimini yaptı

Erzurum İl Öğrenci Meclis Başkanı Pasinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Şermin Yavuz oldu.

İl Öğrenci Meclisi seçimini yaptı

Erzurum İl Öğrenci Meclis Başkanı Pasinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Şermin Yavuz oldu. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) "Demokrasi Eğitimi ve Öğrenci Meclisleri Seçimi" uygulaması gereğince 2015-2016 eğitim-öğretim yılı öğrenci meclisi seçimi, Erzurum Lisesi Kültür Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis Başkanlığına seçimine Milli Eğitim Orta öğretim Şube Müdürü Mürsel Karagöz başta olmak üzere, Pasinler İlçe Milli Eğitim Şube Şüdürü Aytekin Karabacak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 8 adayın kıyasıya yarıştığı seçimlerde öğrenciler vaatlerini açıklayarak diğer okul temsilcilerinden oy istediler.

Daha sonra merkez ilçe ve ilçelerden seçilerek gelen öğrencilerin katılımıyla il öğrenci meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Pasinler Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Şermin Yavuz il öğrenci meclis başkanı seçilerek Erzurum’u Türkiye Öğrenci Meclis Başkanlığında temsil etme hakkını kazandı.

Seçimler sonrası bir konuşma yapan Pasinler İlçe Temsilcisi Şermin Yavuz, “Öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması, millet olarak en büyük özelliğimiz olan hoşgörü bilincinin geliştirilmesi, kültürünü özümsemiş, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amacıyla yapılan öğrenci temsilcisi seçimlerinde bana destek veren herkese teşekkür ediyor ve bunda sonra da desteklerini esirgememelerini diliyorum" dedi.

Okul Müdürü Tuncer Kurt ise, "İlimizi temsil etme başarısı gösteren değerli öğrencimizi tebrik eder, bu başarı elde etmemize katkı sağlayan emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

 
Yılın Hekimi Güzel’e duygusal veda
 
Altay, Belediyecilere stres yönetimini anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müftülük’ten İHL Zirvesi
Erzurum İl Müftlüğü İl genelinde eğitim-öğretime devam etmekte olan İmam ...
Büyükşehir Pasinlerli öğrencileri sevindirdi
Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, ilçelerde üniversiteye ...
Eğitim Bir Sen Zirvesi’nde ‘kardeşlik’ vurgusu
Memur-Sen Konfederasyonu Eğitim-Bir-Sen Eğitimciler Birliği Sendikası ...
 
Büyükşehir Aşkaleli öğrencileri sevindirdi
Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Aşkale’de Üniversite sınavlarına ...
Öğrenciler sordu, Eser cevaplandırdı
Narman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen kariyer günleri etkinliği ...
BTC’den Sanat ve Çevre Bilincine katkı
BTC tarafından desteklenen “Erzurum, Kars ve Ardahan İlleri Toplumsal ...
 
Altıparmak öğretmenlere seslendi
Altıparmak, öğretmenlerin eğitimin temel direği olduğunu belirterek “ ...
‘İnsanlık Araf’ta kalmasın’
Erzurum Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 10 Aralık ...
Alvarlı Efe A.L.’den Kariyer Günleri
Pasinler Alvarlıefe Anadolu Lisesi, okul öğrencilerinin meslekler ve tercihler ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Kudurmuşun Alışmışı
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Doğu Türkistan, Pamir Türkleri, Gönül Coğrafyamız ve Aydın’ın Tespitleri
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Huzurun Kapısındaki Nöbetçi
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
4 Şahit mi Yapay Zeka mı?
Talat Paşa Aydemir
Talat Paşa Aydemir
Sözün de bir ahlakı var
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Vicdanın Sesi Kısılırsa
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri