Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>EKONOMİ
15 Şubat 2016 Pazartesi - 04:43

İŞKUR hedef büyüttü

M.COŞKUN-İŞKUR 2015 yılında koyduğu hedeflerin üzerine çıkarak büyük başarı elde etti. 2016 yılında ise elde edilen sonuçların üzerine çıkmak için daha büyük hedefler belirleniyor.

İŞKUR hedef büyüttü

İŞKUR 2015 yılında koyduğu hedeflerin üzerine çıkarak büyük başarı elde etti. 2016 yılında ise elde edilen sonuçların üzerine çıkmak için daha büyük hedefler belirleniyor.

Muhammed COŞKUN

İŞKUR Erzurum’daki istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 2015 yılında yaptığı bir dizi çalışmalarda konan hedefler yüzde 100’ün üzerine çıkarak büyük başarı elde eden İŞKUR, 2016 yılında da belirlenen hedeflerin üzerine çıkmayı planlıyor. Yapılan görüşmeler, alınan iş ilanları, verilen eğitimlerle, dolu dolu bir yılı geride bırakan İŞKUR, bu kapsamda yapılan çalışmaları paylaştı.

ÖZEL SEKTÖRDE BÜYÜK BAŞARI

2015 yılı içerisinde özel sektörlere yönelik yapılan çalışmaları değerlendiren yetkililer, 3 Bin 583 özel sektörde işyeri ziyareti hedefinin üzerine çıkarak, 3 Bin 683 ziyaret gerçekleştirildi. 5 Bin 181 kişiyi özel sektörde işe yerleştirme hedefinin de üzerine çıkan İŞKUR, 7 Bin 490 kişiyi özel sektörde istihdam etti. Yine özel sektörden 10 Bin 475 açık iş alma hedefini de geride bırakan İŞKUR, 14 Bin 532 ile bitirdi.

EĞİTİMLER İŞSİZLİĞE KARŞI EN ÖNEMLİ SİLAH

İŞKUR, düzenlediği mesleki eğitim programlarında Bin 253 kursiyere eğitim verdi. 2014 yılında ise 658 kişiye eğitim vermişti. Mesleki eğitim kursiyerlerine yönelik 2015 yılında Bin 250 hedef koyan İŞKUR, hedefinin yüzde 100’üne ulaştı. İşbaşı eğitim programında ise Bin 373 kişiye eğitim veren İŞKUR, 600 kişi hedefinin yüzde 229 üzerine çıktı. Girişimcilik katılımcı sayısında da 200 kişi hedefine karşın yüzde 99 başarı gerçekleşti, 198 kişi eğitim programına alındı.

İŞVERENLERE BÜYÜK DESTEK

İŞKUR tarafından İşverenlere, eğitimler sonucunda katılımcıları istihdam etmesi için büyük teşvik veriliyor. İşverenlerin İŞKUR tarafından verilen eğitim programlarına talebini arttırabilmek için kursiyerlere ödenen ücretler dışında, işveren tarafından İş Başı Eğitim Programlarına katılımcılara yapılacak her türlü ödemeyi eğitimlerden sonra işveren gider olarak gösterebiliyor. Bu durum hem işveren için hem de işçi içinde önemli bir katkı sağlıyor. Bu uygulamaların azami süresi de 6 ay. Buna ilave olarak da, işverenler 31 Aralık 2016 tarihine kadar İş Başı Eğitim Programlarına katılıp da aynı meslekte 3 ay içerisinde katılımcıları özel sektör işyerlerinde istihdam ederlerse imalat sektöründe 42 ay diğer sektörlerde de 36 ay sigorta prim payını alt sınırı üzerinden devlet fonundan karşılanıyor.

 
ŞEHİRDER’de Başkanlık Gündemi
 
Erzurum ekibi Judoda 2’inci oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Sarı’dan yatırım değerlendirmesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Erzurum Kalesi ve çevresinde ...
Bakan Yılmaz’dan tarımsal müjde
Bakan yılmaz, DAP kapsamında çiftçi eğitim merkezleri kurulduğunu, 3’üncü ...
Büyükşehir Meclisi tarıma odaklandı
Şehrin sorunlarının baştan aşağı ele alındığı Erzurum Büyükşehir Belediye ...
 
Ekmek fiyatlarında düşüş sinyali
M.COŞKUN-Fırıncılar Odası Başkanı Remzi Keteci, Erzurum’daki ruhsatsız ...
Kalkınma Bakanlığı’nda DAP İstişaresi
İbrahim Aydemir ve Zehra Taşkesenlioğlu’nunun da yer aldığı AK Parti Doğu ...
DHMİ yıla rekorla girdi
M.AKDAĞ-DHMİ Ocak ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı. İl havalimanından ...
 
UZKADER’li girişimciler ürünlerini tanıttı
Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Uzundere ilçemizde yirmi bayan Uzundere ...
THAD’tan kapıdan satış uyarısı
Tüketici Hak Arama Derneği(THAD)Genel Başkanı Nihat Altay kapıdan satışla ...
ESTP’de göç gündemi
EMRE GÜNEŞ-Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli Erzurum’daki ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri