Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli’de eğitime 1 gün ara
Tunceli’de eğitime 1 gün ara
Muş'ta okullar 1 gün tatil edildi
Muş'ta okullar 1 gün tatil edildi
Lokomotif çocuğa çarptı
Lokomotif çocuğa çarptı
Hakkari'de eğitimi 1 gün ara
Hakkari'de eğitimi 1 gün ara
Elazığ’da eğitime 1 gün ara verildi
Elazığ’da eğitime 1 gün ara verildi
HABERLER>GUNCEL
29 Nisan 2013 Pazartesi - 11:21

Güllüce'de kaya korkusu

Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı 60 haneli Güllüce köyünde, taş tehlikesi yaşanıyor. Güllüce köyü muhtarı Ethem Gör, köyün üzerindeki tepeden düşen kayalar nedeniyle köydeki evlerin büyük tehlike yaşadığını belirtti.

Güllüce de kaya korkusu

1996 yılından beri taş tehlikesi yaşadıklarını dile getiren Muhtar Gör, gerekli yerlere başvurmalarına rağmen bugüne kadar köylerinin afet kapsamına alınmadığından yakındı. Özellikle karların erimesi ve yağmurların başlamasıyla tepeden koparak gelen taş sayısında bir hayli artış olduğunu aktaran Ethem Gör, “Yağmurların başlamasıyla korku dolu günler yaşamaya başlıyoruz. Köy halkımız adeta taş nöbetine çıkıyor. Yaptığımız girişimlerden şu ana kadar bir netice alamadık. Mağdur durumdayız. Bazı köy sakinlerimiz ev ve ahırlarını boşaltarak ya komşularında kalıyor ya da kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda ikamet ediyor. Devletimizin bir an önce bu mağduriyetimizi gidermesini bekliyoruz” dedi.
Taş tehlikesi nedeniyle komşusundan aldığı emanet çadırı evinin bahçesine kuran ve geceleri nöbet tutan köy sakinlerinden Hüsnü Kaya ise, “Taş korkusu nedeniyle geceleri nöbet tutmak için bu çadırı kurdum. Ailem yatınca ben çadırda nöbet bekliyorum, ben yatınca da ailem bekliyor. Devletimiz, Suriye’den gelenlere yardım edecek güce sahipken bizlere neden sahip çıkmıyor, Suriyelilere her türlü imkanını seferber eden devletimiz bizleri neden görmezden geliyor, anlamak mümkün değil. Bizler bu ülkenin vatandaşıyız. Böylesine korku ve tehlike içerisinde yaşamamız mı gerekiyor?” şeklinde konuştu.
Evinin bahçesinde öğle saatlerinde odun kırarken kaya parçasının düştüğünü ve çok korktuğunu söyleyen Veysel Kaya, ilçe kaymakamlığına bir dilekçe ile müracaat ederek yaşadıkları sorunu dile getirdiğini belirterek, “Kaymakamlıktan gelip baktılar ve Erzurum’a yönlendirdiler. Erzurum’dan da mühendisler gelip durumumuzu gördüler ve 5 evin taş tehlikesi yaşadığını diğer evler için bir tehlike oluşturmadığını söylediler” diye konuştu.
Veysel Kaya 2-3 günde bir tepedeki kayalıklardan koparak gelen büyük taş parçalarının diğer evleri de etkilediğini öne sürerek ancak mühendislerin raporlarında yazdıkları 5-6 haneye ev yapılabileceğini söylediklerini kaydetti.

 
2012’ye fark attık..
 
'Farzdan tarza tesettür'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tortumkaleliler şaşırdı, kaldı
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Tortumkale köyünün çevresi, 7 yıl önce ...
Oltu’da yardım dayanışması
Oltu Kültür Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından bir kermes açıldı.
Bu sevgi hiç bitmeyecek...
Erzurum’un Pasinler ilçesinde hizmet veren Refia Hanım Sosyal Kültür Eğitim ...
 
Teşekkürler ATAÜNİ
Uluslararası Hace Muhammed Lütfi Sempozyumu, Atatürk Üniversitesi Kültür ...
Efem belgeseli gençlere ışık tutacak
Alvarlı Efe için hazırlanan “Efem” belgeseli , Atatürk Üniversitesi Kültür ...
‘Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın’
Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şubesi “ Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” ...
 
Efe Hz.leri Sempozyumu’na yoğun ilgi
Yurt içi ve yurt dışından çeşitli üniversitelerden 122 akademisyenin katılımıyla ...
İzmir SGK’ya dadaş müdür
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü'ne Erzurumlu Engin Bilgili atandı.
’20. Asrın Yunus Emresi’ydi’
Koçak, ‘’Erzurum ve çevresinde “EFE” namıyla şöhret bulmuş olan Alvarlı ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri