Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Trendyol 1. Lig'de sezonun istatistikleri belli oldu
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Okullar teniste yarıştı
Okullar teniste yarıştı
HABERLER>SPOR
13 Haziran 2018 Çarşamba - 14:06

Futbolda FETÖ soruşturması

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturmada eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül’e ‘silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Futbolda FETÖ soruşturması

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturmada eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül’e ‘silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede, Bekir İrtegün’ün verdiği ifadesinde genelde örgüt evlerinde sohbetlerin düzenlendiğini bir kaç kez ise sohbetin şu an Medipol Başakşehir’de forma giyen Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını anlattığı yer aldı.

FETÖ’nün futbol yapılanmasına ilişkin eski milli futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede eski milli futbolcular Bekir İrtegün,Uğur Boral, Zafer Biryol, Ersin Güreler, Ömer Çatkıç ve İsmail Şengül ‘silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Başsavcılıkça hazırlanan iddianamede şüphelilerin savcılık sorgularında verdiği ifadelere yer erildi.

Telefonunda örgütün gizli haberleşme programı Bylock tespit edilince gözaltına alınan Bekir İrtegün’ün iddianamede yer alan ifadesinde FETÖ ile 2007-2008 yıllarında Gaziantep’te tanıştığını söylediği görüldü.

“Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'ı da sohbetlerde görmüşlüğüm var”

Sohbetlere takım içinden Ömer Çatkıç, Barış Durmaz’ın da katıldığını aktaran İrtegün’ün ifadesinde “2009 yılında Fenerbahçe transferinden sonra yapıdan olan Ali Şenel isimli birisi aradı. Bir süre sonra, o dönem Fenerbahçe'de oynayan Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran'ın da Ali Şenel ile görüştüğünü öğrendim. Bende 2009 yılının son aylarında bu kişinin yapmış olduğu sohbetlere diğer futbolcu arkadaşlarımla katılmaya başladım. Fenerbahçe'de futbol oynadığım süre içerisinde hatırladığım kadarıyla Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal'da Ali Şenel isimli şahsın yapmış olduğu sohbetlerde görmüşlüğüm vardır” dediği ortaya çıktı.

“Bylock programını kullandım”

Bylock programını kullandığını kabul eden Bekir İrtegün’ün, “Bylock programından bana Ali Şener tarafından gönderilen mesajlar dini içerikli olduğu ve herhangi bir suç unsuru olmadığı için hakkımda soruşturma yürütüleceğini düşünmemiştim” dediği iddianamede yer aldı.

Sohbetlerin genelde örgüte ait okullarda olduğunu anlatan İrtegün birkaç kez ise sohbetin şu an Medipol Başakşehir’de forma giyen Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını anlattı.

Şüpheli Uğur Boral’ın ise verdiği ifadede Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra Ali Şenel isimli kişinin sohbetlerine katıldığını ve bu sohbetlere takım arkadaşları Tuncay Şanlı, Serdar Kulbilge, Kerim Zengin, Bekir İrtegün, Emre Belezoğlu, Orhan Şam, Gökhan Gönül’le birlikte katıldığını anlattı.

İddianamede şüphelilerin verdiği isimler hakkında işlem yapılıp yapılmadığı belirtilmezken, firari Ali Şenel ve Erhan Erkoç hakkındaki soruşturma ise devam ediyor. Eski milli futbolcuların yargılanmasına önümüzdeki günlerde ağrı ceza mahkemesinde başlanacak.

 
Azizoğlu ilçe ziyaretlerini sürdürüyor
 
Korkmaz, Antalyaspor ile 1 sözleşme imzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumsporlu Onur Parlar Manisa Büyükşehir’de
Bu sezon TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan Manisa Büyükşehir Belediyespor ...
Sekmen: ‘Bu bir dünya rekorudur’
Sekmen, 'Erzurumspor'da doğru bir yapılanmayla üç yılda üç şampiyonluk ...
Erzurumspor da 116 kulüp içinde
Türkiye Futbol Federasyonu, 18'i Süper Lig olmak üzere 116 kulübün Profesyonel ...
 
Futbolda transfer gündemi
Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, gelecek sezonda yapacakları transferlerde ...
Erzurum’un şansı arttı
Erzurum’un da aday olduğu 2026 Kış olimpiyatları sürecinde yeni ve sürpriz ...
Y. Malatya'dan Erzurumspor takdiri
Adil Gevrek,'Bir bölge takımı olarak da Doğru ve Güneydoğu’nun tek temsilcisiydik. ...
 
Termalspor’dan Federasyona tepki
Aziziye Belediyesi bünyesinde bulunan ve Erzurum halkına neredeyse unutulmuş ...
Burhan Eşer’den Abdurrahman Yakut’a forma
Büyükşehir Belediye Erzurumspor’un deneyimli futbolcusu ve Diyarbakırspor’un ...
Ejder 3200’den öğrencilere karne hediyesi
Erzurum Palandöken Sebahattin Solakoğlu ortaokulu öğrencileri sene başından ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri