Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
FB Süper Kupa'yı 3 kez müzesine götürdü
FB Süper Kupa'yı 3 kez müzesine götürdü
DES Öğrenci Gelişim Raporu uygulamasını değerlendirdi
DES Öğrenci Gelişim Raporu uygulamasını değerlendirdi
Gödekmerdan'dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Gödekmerdan'dan Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
Hacımüftüoğlu Üniversite basın yaklaşımını paylaştı
Hacımüftüoğlu Üniversite basın yaklaşımını paylaştı
Büyükşehir ve Askon'dan Türkiye Yüzyılı istişaresi
Büyükşehir ve Askon'dan Türkiye Yüzyılı istişaresi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
12 Ağustos 2013 Pazartesi - 14:36

Erzurum'a kadar pedal çevirecekler

Bursa’nın İnegöl ilçesinde çevreci kişiliği ile tanınan Bekir Hamlakay ile yeğeni üniversite öğrencisi Serdar Demircioğlu, çevre kirliliğine dikkat çekmek için İnegöl’den Erzurum’a pedal çevirmeye başladı.

Erzurum a kadar pedal çevirecekler

SALİH BAKICI
BURSA (İHA) - Bursa’nın İnegöl ilçesinde çevreci kişiliği ile tanınan Bekir Hamlakay ile yeğeni üniversite öğrencisi Serdar Demircioğlu, çevre kirliliğine dikkat çekmek için İnegöl’den Erzurum’a pedal çevirmeye başladı. Bin 226 kilometrelik 'Çevre Kirliliğine Karşı İnegöl-Trabzon-Erzurum Bisiklet Turu', yaklaşık 15 gün sürecek.
İnegöl’de özellikle çevre duyarlılığı konusunda bireysel çalışmalar yaparak dikkatleri bu konu üzerine çekmeye çalışan Bekir Hamlakay, sesini duyurabilmek için bu kez yeğeni ile birlikte farklı bir etkinliğe imza attı. Bekir Hamlakay ve yeğeni Serdar Demircioğlu, 'Çevre Kirliliğine Karşı İnegöl-Trabzon-Erzurum Bisiklet Turu' adı altındaki faaliyet için yola çıktı. İnegöl Belediyesi önünden aileleri, bisiklet tutkunları ve çevre gönüllüleri tarafından uğurlanan Hamlakay ve Demircioğlu, İznik, İzmit, Karasu, Zonguldak, Bartın, Sinop, Bafra, Ordu, Giresun, Trabzon, İspir ve Erzurum güzergahlarını yaklaşık 15 günde kat ederek hedeflerine ulaşmayı planlıyor. Çevre gönüllüleri, bin 226 kilometrelik güzergah boyunca bisikletlerine astıkları pankartlarla çevre konusuna dikkat çekecek.
Ailesi ve özellikle torunu ile vedalaşırken oldukça duygulanarak gözyaşlarını tutamayan Hamlakay, “Çevre kirliliğine karşı İnegöl'den Trabzon'a ve Erzurum'a kadar pedal basacağız. Bunu yapmamızdaki amacımız, yazı olarak dile getiremediklerimizi protesto amaçlı Karadeniz sahilinde pedal basarak diye getirmeye çalışacağız. Ülkemizin, İnegölümüzün daha temiz olması için, keşmekeş halinden kurtarmak için yeğenim Serdar Demircioğlu'yla beraber pedal basacağız. Bu tur 15 gün sürecek. Arkadaşlar bizlere destek verdiler. Onlara teşekkür ediyorum. Bayramlarını da kutluyorum. İnegölümüzün çevresi olduğu gibi çöplük. Derelerimiz ıslah olması gerekirken, kimsenin ilgilendiğini görmedim. Çöpler zamansız atılıyor, zamansız toplanıyor. Trafik keşmekeşi devam ediyor. Günden güne çoğalıyor. Yani bunları dile getirmek için 15 gün boyunca pedal basacağım” dedi.
Üniversite öğrencisi Demircioğlu ise, “Çevre kirliliğine karşı İnegöl'den Trabzon, Erzurum'a pedal basıyoruz. Güzergahımız, İnegöl, İznik, Pamukova, Karadeniz Ereğli, sahil şeridinden Trabzon'a gitmeyi düşünüyoruz. Trabzon'da bir kaç günlüğüne mola vereceğiz. Tekrar Erzurum'a kadar pedal basıp, oradan İnegöl'e geri dönmeyi düşünüyoruz. Umarım çevre konusuna dikkat çekmeyi başarırız” diye konuştu.

 
Büyükşehir: 2 Göztepe:2
 
SAN-TEZ süreci başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Canı sıkıldığı için kolunu kesti..!
Erzurum’un Pasinler ilçesinde yolda dolaştığı sırada canı sıkılan B.Ç. ...
10. Şenkaya Şenlikleri tamamlandı
Bu sene 10’uncusu düzenlenen Şenkaya Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri ...
Erzurumlunun dürüstlüğüne bir örnek daha
Sarıkamış şehitlerini anmak için 'Topyolu' yürüyüşüne katılan veteriner ...
 
Fanatizm Ciddi Hastalık!
REEM Nöroloji Merkezi kurucusu Dr. Mehmet Yavuz, fanatizmin kontrolsüz ...
Şöhret Afettir
Küçük yaşta 'Harry Potter' serisiyle şöhrete kavuşan 24 yaşındaki oyuncu ...
At'ın Çaresizliği
Erzurum'un Oltu ilçesinde çukura düşen sahipsiz at, çevredeki vatandaşlar tarafından çıkarıldı.
 
Bastem ailesi ölümden döndü
Bayram tatili için İstanbul’dan Erzurum’a gelen Bastem ailesi Çorum'un ...
Emniyet’ten trafik uyarısı
Erzurum Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan Bayramı tatilini daha ...
Müjdeyi Erzurum’da aldılar
Tokat'ın Zile ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri