Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>ASAYİŞ
14 Ocak 2012 Cumartesi - 04:28

Erzurum Emniyet’inden +359 uyarısı

Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden dolandırıcılık uyarısı yapılarak +359 ile başlayan telefonlardan özellikle cep telefonlarına sık sık çağrı gelmeye başladığı ve vatandaşların bu tuzağa düşmemeleri hususuna dikkat çekildi.

Erzurum Emniyet’inden +359 uyarısı

ERZURUM (İHA) - Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nden dolandırıcılık uyarısı yapılarak +359 ile başlayan telefonlardan özellikle cep telefonlarına sık sık çağrı gelmeye başladığı ve vatandaşların bu tuzağa düşmemeleri hususuna dikkat çekildi.
EMNİYET UYARDI
Erzurum’da son aylarda sıkça +359 ile başlayan telefonlardan özellikle cep telefonlarına çağrı gelmeye başladığı belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.
Yapılan uyarıcı açıklamada şöyle denildi:“+359 ile gelen çağrılar Bulgaristan'dan gelen aramalardır. Vatandaşlarımızın telefon numaralarını geri aradıklarında karşılarına çıkan Bulgaristan’da yaşayan ve Türkçe bilen bayanlar kendilerini arayan kişi ile arkadaş olmak istediklerini söyleyerek, belli bir süre telefonla konuşup ilişkilerini ilerlettikten sonra ülkemize gelmek için para istedikleri, evlenme bahanesi ile vatandaşlarımızdan para göndermeleri konusunda talepte bulundukları anlaşılmıştır. Ayrıca bu telefon numaraları ile görüşme ücretlerinin ülkemizdeki 900’lü hatlar gibi yüksek ücrette olduğundan vatandaşlarımız fazla fatura ödemek zorunda kalmaktadırlar. Yukarıda belirtilen +359 ile başlayan telefon numaralarının tespiti de mümkün olmamaktadır. Bu telefon numaraları ile yapılan dolandırıcılık olayları uzun zamandır yaşanmaktadır. Bu hususta 21 Aralık 2007 tarihinde ulusal bir gazetede çıkan haberde; Bulgaristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu bir açıklama yaparak bu türdeki dolandırıcılık olayları ile ilgili vatandaşlarımızı uyarmıştır. Vatandaşlarımızdan bu tür yöntem ve usullerle kendilerini arayarak dolandırmak isteyen kişilere kesinlikle itimat etmeden, böyle bir olayla karşılaştıklarında hiçbir şekilde kendilerine verilen Banka hesap numaralarına para yatırmamalarını ve belirtilen telefonlarla görüşme yapmamalarını, konuyu derhal en yakın polis merkezine müracaat ederek bildirmelerini istiyoruz.”

 
Yıldız’dan polislere ‘Bilgi Hedefi’
 
Çıldır Gölü’nde buz hokeyi gösterisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldız’dan polislere ‘Bilgi Hedefi’
Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, olay yeri inceleme ekiplerine ...
Pasinler’de kaçak sigara operasyonu
Erzurum’un Pasinler ilçesinde yapılan yol uygulamasında kaçak sigara ele geçirildi.
Emniyet’te Sertifika töreni
Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi Başkanlığınca ...
 
Cinayet zanlısı tutuklandı
Erzurum’da önceki gece 30 yaşındaki Fatih Genç’in bıçaklanarak öldürülmesi ...
Öğrenci servisi takla attı: 5 yaralı
Erzurum'un Oltu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.
40 bin paket kaçak sigara yakalandı
Erzincan-Erzurum karayolunda şüphe üzerine durdurulan bir kamyonun kasasında ...
 
Polis kapanından kaçamadılar
Erzurum’da polisin düzenlediği operasyonla 21 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.
Yine kadına şiddet..!
Erzurum’un Tortum ilçesine bağlı Esendurak beldesinde kocasının tekme ...
Cami tuvaletini soydular
Erzurum'da hırsızlar cami tuvaletinde bulunan paraları çalarak kayıplara ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri