Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Aralık 2012 Çarşamba - 15:51

Erozyonla mücadelede kararlılık

ÇEM Genel Müdürü Hanefi Avcı, Daire Başkanı Mahmut Temiz, Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanı Mahmut Aydın, Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka’ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette; erozyonla mücadele ile ilgili konular ele alındı.

Erozyonla mücadelede kararlılık

BÜLENT MAVZER
IĞDIR (İHA) - Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Hanefi Avcı ve beraberindeki heyet, Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş’ u makamında ziyaret ettiler.
ÇEM Genel Müdürü Hanefi Avcı, Daire Başkanı Mahmut Temiz, Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, Orman ve Köy İlişkileri Daire Başkanı Mahmut Aydın, Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka’ın katılımıyla gerçekleşen ziyarette; erozyonla mücadele ile ilgili konular ele alındı.
Ziyaret sırasında konuşan ÇEM Genel Müdürü Hanefi Avc, Iğdır'ın Aralık bölgesinde rüzgar erozyonunun sebep olduğu olumsuz etkilere değinerek, ülke genelinde ‘Rüzgar Erozyonu’ sahalarında Konya ilinden sonra Iğdır ilinin ikinci sırada yer aldığını kaydetti.
Aralık ilçesindeki Ağrı dağı eteklerinde bulunan 13 bin 542 hektarlık alanın risk altında olduğunu hatırlatarak Avcı, “Iğdır’da, şu ana kadar yapılan mücadele çalışmalarında önemli derecede yol kat edildiği görülmektedir. Burada yapılan mücadele çalışmalarında, başta Iğdır İl Özel İdaresi olmak üzere bütün ilgili kurumları tebrik etmek istiyorum” dedi.
Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, yörede ‘Rüzgar Erozyonu’nun sebep olduğu olumsuz etkiler ve bu hususta yapılan çalışmalara değinerek, “İl Özel İdaresi olarak şu ana kadar Aralık ilçesi Ağrı dağı bölgesinde erozyonla mücadele çalışmalarımızda yer altı su kuyusu, damla sulama, kafes tel çit, rüzgar perdesi (sap perde) gibi bir çok çalışmalar yapıldı. Ayrıca bu bölgede 2011 yılı itibariyle 530 hektarlık alanda 550 bin fidan dikimi yapılarak, bu alanda erozyonun sebep olduğu olumsuz etkiler sıfıra indirilmiştir. Her yıl rüzgarın sebep olduğu yağmur, buzul ve karların erimesi sonucu oluşan sel nedeniyle bu alanda önemli derecede tahribatlar oluşmaktadır. Buna karşı önlem almazsak gelecek nesilleri çok daha zor şartlar altında yaşamaya bırakırız. Bu nedenle kurum olarak erozyonla mücadele konusunda her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.
 

 
Dolandırıcaların oyununa gelmeyin...!
 
Tecavüze 38 yıl hapis cezası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuyucuk Kuş Gölü dondu
Doğu Anadolu Bölgesi’nin tek Ramsar alanı olan ve bünyesinde 207 kuş çeşidini ...
TOKİ Doğu’ya odaklandı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 1 Mart 2011-1 Aralık ...
Gümüşhane karayolunda heyelan
Erzincan-Gümüşhane karayolu, sabah saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.
 
SERKA’dan 3 yeni destek
Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı'da faaliyet gösteren Serhat Kalkınma Ajansı'nın ...
Vali’den örnek tanıtım
Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan kent merkezinden geçen Kura ...
Geleceği bilen yalnız Allah’tır…
Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen Maya Takvimi’ne göre “21 Aralık tarihinde ...
 
Çıldır karla daha güzel
Gün batımının en güzel izlendiği yerlerden biri olan Çıldır Gölü'ndeki ...
Asimder’e destek
Dünya Gençlik Kulübü Derneği (GENÇDER) Başkanı Muharrem Yavçin, Uluslararası ...
43 köy yolu kapalı
Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri