Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Haziran 2016 Cuma - 06:19

‘Engelim Siz Olmayın..!’

M.COŞKUN-Palandöken Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına hazırlanan ‘Engelim Siz Olmayın’ projesi, Palandöken İlçe Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından başladı.

‘Engelim Siz Olmayın..!’

2015 SODES projeleri kapsamında Palandöken Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü adına hazırlanan Engelim Siz Olmayın projesi başlatıldı. Hayatlarında birçok engelle karşılaşan ve engellerinin yarattığı stresle birlikte yaşayan bireylerin hayata bakış açılarını değiştirmek, evlerine bağımlı olmaktan kurtarmak, kendilerine güvenlerini tazelemek ve hayatlarına sporla hareket getirmek amacıyla farklı branşlardaki eğitimler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait spor salonunda verilecek.

Proje hakkında bilgi veren Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, “Engelim Siz Olmayın Projesinde engel türü ve derecesi ne olursa olsun hareket etme; egzersiz yapma, sportif aktivitelere katılma, bireye haz vermekte, hareket etmekten duyulan haz ise yaşam motivasyonunu artırmaktadır. Uluslararası Engelli Hakları sözleşmesinde yer alan, engelliler için ömür boyu eğitim sağlanması ve engellilerin; kişiliklerinin, yeteneklerinin, yaratıcılıklarının, zihinsel ve fiziksel becerilerinin gelişiminin sağlanması ilkeleri göz önünde bulundurularak planlanan projede; 7-25 yaş aralığındaki zihinsel ve bedensel engelli bireyler spora yönlendirilmektedir.” dedi.

179 BİN TL BÜTÇE

Proje kapsamında verilecek eğitimlerin kapsamın hakkında bilgi veren Karakuş, “Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait Spor Salonu, Palandöken Buz Pateni Salonu ve Curling salonunda 60 engelli bireyin spor malzemesi ihtiyaçları karşılanarak Voleybol, Atletizm, Tekerlekli Sandalye Basketbol, Masa Tenisi, Buz Pateni, Curling gibi branşlarda Palandöken İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen 20 eğitmen tarafından eğitim görmelerine başlanmıştır. 169 Bin 893 TL tutarında bütçeye sahip olan projede; Palandöken Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Palandöken İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Dünya Engelliler Gelişim Derneği ve Recep Birsin Özen Zihinsel Engelliler Okulu ile çalışmalarına devam etmektedir.” diye konuştu.

 
Aydın, dar gelirlileri sevindirdi
 
Erzurum’u rapla anlatıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın, dar gelirlileri sevindirdi
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, ilçede bulunan dar gelirli ailelere arsa tapusu verdi.
Akdağ:" Doğum kontrolüne karşıyız"
Akdağ, "Eğer konu toplumun demografik anlamda ülke nüfusuyla ilgili, ülkenin ...
Narman’da mantar sezonu
Baharın gelmesiyle birlikte başlayan yağışlı havaların yavaş yavaş yerini ...
 
Güllüce’den KADEM istişaresi
Atatürk Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Medine Güllüce Kadın ve Demokrasi ...
‘Ramazan’a can kurtararak girin’
M.COŞKUN-Erzurum Kızılay Kan Merkezi Müdürü Fırat Karakurt, Ramazan ayı ...
Sanlı, Ailede Otorite’yi anlattı
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde çalışan sosyal hizmet uzmanı, ...
 
Akdağ'dan İşbirliği vurgusu
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili, ...
Ramazan yaklaştı, denetimler arttı
M.COŞKUN-İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, Ramazan Ayı münasebetiyle ...
Erzurum'da, Engelsiz Mekânlarda Umutlar Yeşeriyor
M.COŞKUN-‘Engelsiz Mekânlarda Umutlar Yeşeriyor’ projesi kapsamında verilen ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri