Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>EKONOMİ
23 Mart 2016 Çarşamba - 06:20

Ekonomide Kurumsallaşma gündemi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak, Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. İlhami Fındıkçı katıldı.

Ekonomide Kurumsallaşma gündemi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) Anahtar Çözümler programı kapsamında bölge illeri olan Erzincan, Bayburt ve Erzurum’da “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma” ve “Ateşten Gömlek” konulu semineri Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak, Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. İlhami Fındıkçı katıldı.

Seminere KUDAKA Genel Sekreter vekili Dr. Mehmet Ali Çakal, kurum müdürleri, STK ve özel sektör temsilcileri katıldı.

KUDAKA Genel Sekreter vekili Dr. Mehmet Ali Çakal açılış konuşmasında, işletmelerin gelişmesi ve uzun ömürlü olması, kuşaktan kuşağa geçmesi için kurumsallaşmanın zorunluluğuna dikkat çekti.

Çakal, Türkiye’de özellikle de şirketlerin ikinci kuşakta çözülüp dağılmaya başladığını ve bu şirketlerin sadece yüzde 2’sinin üçüncü kuşağa geçebileceğini belirtti.

Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. İlhami Fındıkçı, aile şirketlerinin devamlılığının uzun ömürlü ve sürdürülebilir olmamalarının nedenleri arasında gerek bölgemizde ve gerekse Türkiye’de ki şirketler açısından hemen hemen aynı noktalara dayandığını ve genel anlamda kurumsallaşmama olduğunu söyledi.

FINDIKÇI’NIN TESPİTLERİ

Fındıkçı, “Aile şirketlerinin temel özellikleri, avantajları ve dezavantajları, aile şirketlerinde yönetim, birinci kuşağı ister istemez zorluyor. Şirketlerin kurumsallaşmalarının nedenleri, kurumsallaşma süresince liderlik faktörleri, başarılı lider temel ve ortak özelliklerdir. Aile şirketlerinde birinci konu olarak, şirketi yöneten aile bireylerinin kafa yapısı olarak birbirlerinden çok uzak olmaları, beyefendi ve bey şirket yönetiyor sabah evden çıkarken moral sıfır olarak evden çıkıp şirkete giderse o duruşu şirkette dezavantaja dönüşüyor. Ama bunun en önemli sorunlarından birisi de ailelerinin birbirlerinden kopuk hayat yaşamaları. Buda şuna benzer bu aile şirketini yöneten birinci yönetici ister istemez o şirkette ateşten gömleği çoktan giymiş oluyor.” dedi.

 
Sekmen, sendikacılık sürecini yorumladı
 
Yalçın eğitimcilere seslendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçın, ‘Erdemli Duruşun Sendikal adresiyiz’
Eğitim Bir Sen Erzurum Şubesi ile Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari ...
Yalçın’dan taşeron işçilere müjde
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Perşembe günü yapılacak olan KPDK ...
Fındıkçı kurumsallaşmaya dikkat çekti
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Anahtar Çözümler programları ...
 
DAP İdaresi’nden meyvecilik yatırımı
Üzümlü Belediyesi’ne ait “Kapama Dut Bahçesi” için ilk fidan, DAP Bölge ...
Şirketleşmede 2016 bereketi
M.AKDAĞ-2015 yılının şubat ayında 21 şirketin kurulduğu Erzurum’da bu ...
Fındıkçı, kurumsallaşmayı anlatacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) KOBİ’lere yönelik ‘Anahtar ...
 
DAP İdaresi, Kariyer Zirvesi’ndeydi
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) tarafından düzenlenen “Kariyer Zirvesi”ne, ...
Şenkaya HEM bir ilke imza attı
Şenkaya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen Model uçak ...
‘Erzurum ihracata hazır’
Altıparmak, İran üzerindeki ticari ambargo kalktığını ve bunun Erzurum ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri