Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Belediyeler – STK ilişkilerinde yeni süreç
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Aziziye Belediyesinden ulaşım yatırımı
Okullar teniste yarıştı
Okullar teniste yarıştı
ETB’den 2 yeni coğrafi işaret başvurusu
ETB’den 2 yeni coğrafi işaret başvurusu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
11 Aralık 2021 Cumartesi - 08:58

EBB Şehir Tiyatrosu’ndan: “Bir Bayram Sabahı”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Bir Bayram Sabahı” sanatseverlerden tam not aldı.

EBB Şehir Tiyatrosu’ndan: “Bir Bayram Sabahı”

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Bir Bayram Sabahı” sanatseverlerden tam not aldı.
Cengiz Durular’ın kaleme aldığı komedi oyunu Erzurum’un gelenek ve göreneklerini gerçek bir hikâye ile anlatıyor. Oktay Parlar ve Yakup Çağlayan’ın yönettiği dev eser, kapalı gişe oynuyor. Usta tiyatrocular Oktay Parlar, Yakup Çağlayan ve Şerif Avcı’nın da rol aldığı oyunda bir bayram sabahında yaşanan olaylar mizahi bir dille seyirciye aktarılıyor. Oyuncular Ahmet Ayık, Taner Yıldız, Selçuk Ağırman, Aleyna Acer, Mahmut Coşkun, Sıla Kaya, Sıla Katar, Sıla Daştan ve Kübranur Yüce’nin performanslarıyla dikkat çektiği “Bir Bayram Sabahı” adlı tiyatro oyununun müzikleri Mahmut Kıvanç, Fatih Kılıç ve Mehmet Aksakallı, Işıklar da Mustafa Özdemir’e ait Gösterime girdiği andan itibaren yoğun ilgi gören komedi oyununda şehir kültürü tiyatro sanatı kullanılarak anlatılıyor.
“Şehrimizin en büyük zenginliği kuşkusuz kültürel dinamiklerimizdir”
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun sahnelediği tiyatro oyununu izleyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gösterim sonrası yaptığı değerlendirmede, gelenek ve görenekleri ihtiva eden sanat projelerinin önemine vurgu yaptı. Tiyatro ekibini kutlayan Başkan Sekmen, “Arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Güzel bir oyun hazırlamış ve sahneliyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak; Erzurum’da sanatın ve sanatçının yanında olmayı sürdüreceğiz. Kent kültürünü, görenek ve geleneklerimizi yansıtan eserlerle şehrimizin sanat hayatına da katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“Bir Bayram Sabahı”
Erzurumlu bir ailenin yaşadığı kurban bayram sabahını konu alan oyun, Alzheimer hastası dedenin ve etrafında gelişen olayların örgüsünden oluşuyor. İzleyenlerin gülmekten gözlerini yaşartan oyunda zaman zaman melodram sahnelere de yer veriliyor. Birbirinden deneyimli tiyatro oyuncularının sahne aldığı oyun, tiyatro severlerin içini ısıtan Erzurum öyküleriyle dolu “Bir Bayram Sabahı” haftanın her Pazartesi ve Salı günü İbrahim Erkal Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak sahneleniyor. Bu arada sevilen aile komedisi, Erzurum’un ilçeleri ve ocak ayında da Türkiye turnesine çıkacak.

 
Gençler için ETÜ – GSİM işbirliği
 
81 il valiliğine “hava kirliliği" genelgesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar Şeyh Edebali’nin makamında buluştu
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Erzurumlular Vakıf Başkanı Ahmet ...
Kafkasyalı, Sürgündeki Aşıklık Geleneğini anlattı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde (EBYÜ) 15. yıl etkinlikleri ...
Türkiye’nin tek Buz Müzesine ilgi arttı
Erzurum’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek buz müzesi Ata Buz Müzesi'ne ...
 
Kış Turizminde Azerbaycan yaklaşımı
Erzurum’da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan kış turizmini geliştirme programında ...
Erzurum’un bilinmeyenleri kitaplaştırıldı
Yazar Ayşe Neslihan Hatunoğlu, Erzurum tarihinin bazı bilinmeyen yönlerine ...
Engelliler hünerlerini sergiledi
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Bakım ve ...
 
‘Taş Eserleri Müzesi'nin yapımı başlıyor’
Erzurum İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Almaz, ilde devam eden kültür ve ...
KKEF’ten ‘Renklerimizle Bir Bütünüz’ etkinliği
3 Aralık Dünya Engelliler Gününe özel Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir ...
Rasim Baba belgeselle anlatıldı
Erzurum'un manevi liderlerinden Rasim Baba’nın hayatını anlatan belgesel film çekildi.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri