Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>EKONOMİ
26 Ağustos 2011 Cuma - 02:04

Doğu’nun yıldızlarına sertifika

Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) ile Türkiye Bilişim Derneği’nin Avrupa Birliği IPA Programı kapsamında yürütülen ‘İnternet Girişimciliği ve E - Ticaret Eğitim Atölyesi ’Doğunun Yıldızları’ kursunu tamamlayan 44 kursiyer, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Doğu’nun yıldızlarına sertifika

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, gelişmişlik düzeyinin bilişimle ölçüldüğünü bunun için Türkiye’yi bilişim çağına taşımak istediklerini belirtti.

‘İnternet Girişimciliği ve E - Ticaret Eğitim Atölyesi ’Doğunun Yıldızları’ kursuna katılan kursiyerler için düzenlenen törene Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına bir dernek ilan edildiğini belirten Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, Türkiye’nin bilişim toplumuna taşınması gerektiğini, gelişmişliğin düzeyinin bilişimden geçtiğini söyledi. Türkiye’nin Google ve Facebook kullanımında dünya üçüncüsü olduğunu kaydeden Karadağ, bölgede yedi tane ülkenin internet trafiğini Türkiye üzerinden kullandığını belirterek, böyle olunca da bilişimin internetin çok önemli olmaya başladığını vurguladı.

Günümüzün teknoloji çağı olduğunu dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Eğer geç kalmamak, yolda kalmamak istiyorsak bu bilişim teknolojilerini en iyi şekilde kullanmayı öğrenmeli ve öğretmeliyiz" diyen Koçak, "Bir yıl süren kursun sonunda 44 gencimiz kursta eğitime tabii olmuşlar. Eğer gençlerimize kendi işlerini kuracakları, kendi işyerlerini açabilirsek, hem kendileri hem de ülkelerini en güzel şekilde temsil ederek, ekonomik olarak katkı sağlayacaktırlar" dedi.

‘Doğunun Yıldızları Projesi’ neticesinde 44 gencin internet girişimciliği ve e-ticaret konusunda önemli bilgiler edindiğini aktaran Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, “Erzurum’da bir vizyon eksikliğini burada tespit ettik. İnternet girişimciliğinde ve e-ticaret konusunda oldukça bir vizyon eksikliği olduğunu bu kursun neticesinde öğrendik. Baktık ki büyük bir boşluk var. Bu gençlerimiz bu işi kavradılar, bundan sonra bu şehirde konuyla alakalı bir iş olduğunda gerçekten aranan gençler olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından, İnternet Girişimciliği ve e-Ticaret Eğitimi’ni tamamlayan 44 gence sertifikaları verildi, İstanbul'a gidecek 10 kursiyer belirlendi.

 
Sigortacılar iftarda buluştu
 
50 bin geçici işçi alınacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kiler kültürünü de yitirdik
Geçmişte, yiyecek ve içeceklerin soğutulması ve bozulmaması için kullanılan ...
KUDAKA'dan tarımsal destek
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Üzümlü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık ...
MÜSİAD Erzurum’a yoğunlaştı
"Gümrük Kapılarında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" Müsiad'ın gerçekleştirdiği ...
 
Arıcılığa bilimsel yaklaşım
Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim ...
İş Kur'dan bilimsel yaklaşım
Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanı alacak.
Kültür yolu projesi onayda
Erzurum’un gözü “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı”na çevrildi. ...
 
Köylerde sosyal değişim
Azerbaycan petrollerini Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaştıran Bakü-Tiflis-Ceyhan ...
Girişimcilikte e-rekabet
Erzurum Kalkınma Vakfı (Er-Vak), Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Türkiye ...
Aydın'dan tüketim uyarısı
Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Ramazan Bayramına sayılı ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri