Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Meteoroloji’den Erzurum için kar ve fırtına uyarısı
Meteoroloji’den Erzurum için kar ve fırtına uyarısı
Özbalta: Güzel bir galibiyet oldu
Özbalta: Güzel bir galibiyet oldu
Otyakmaz: Hak etmediğimiz bir yenilgi aldık
Otyakmaz: Hak etmediğimiz bir yenilgi aldık
Erzurumspor zirve iddiasını sürdürdü: 0 - 2
Erzurumspor zirve iddiasını sürdürdü: 0 - 2
Çıldır Gölü'nde atlı kızak heyecanı başladı
Çıldır Gölü'nde atlı kızak heyecanı başladı
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Mayıs 2016 Cuma - 06:24

Doğu’da Aşıklar Şenliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Aşıklar Şenliği’ programında aşıklar sazlarıyla ve sözleriyle birlik beraberlik mesajı verdiler.

Doğu’da Aşıklar Şenliği

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Aşıklar Şenliği’ programında aşıklar sazlarıyla ve sözleriyle birlik beraberlik mesajı verdiler.

Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenlik sonrası açıklamalarda bulunan Van Valisi İbrahim Taşyapan, “Bizim sözlü kültürümüzde aşıklık çok önemli bir yere sahiptir. Aslında kültürümüzün büyük bir bölümü sözlü olarak nesilden nesile aktarılıyor. Kültürümüzde büyüklerimizin, aşıklarımızın ve dengbejlerimizin çok büyük bir yeri var. Bugün burada aşıklarımızın atışmalarını ve türkülerini diledik. Sanatçı kardeşlerimizin müziklerini dinledik. Gerçekten de güzel bir akşam geçirdik. Üniversitemize bunu geleneksel hale getirdikleri için teşekkür ediyorum. Aşıklarımıza buraya teşrifleri için çok teşekkür ediyorum. Allah nefeslerine kuvvet versin. Onlar hem kendileri söylüyor hem de önceki söylenenleri aktarıyorlar. Dolayısıyla kültürümüze yenilikler katıyorlar. Bütün sözlerinin altında bir anlam var, atışmalarında bir anlam var. Atışmalarda biliyorsunuz, aşıklar birbirlerini hiç incitmezler birbirleriyle kucaklaşırlar. Ben de onları dinlemekten büyük zevk aldım. Allah sözlerini güzel anlaşılır ve etkili kılsın. Tüm aşıklarımız tebrik ediyorum” dedi.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, “Aşıklar bizim kültürümüz, özümüz, kendimiz. Burada söylenen her sözde bizler kendimizi görüyoruz. Kültürümüzü görüyoruz. Vatanımızı, milletimiz, birlik ve beraberliğimizi görüyoruz. Gerçekten de aşıklarımızda bu alanda Türkiye’nin en iyileri arasında Ahmet Bey sağ olsunlar bu kültürümüzü gerek televizyon kanallarında gerekse değişik kanallarda yaşatıyor. Ben kendilerine ve Ahmet Beyin şahsında bütün aşıklarımıza teşekkür ediyorum. Biz artık buna alıştık. Bundan sonra da inşallah devam ettireceğiz. Burada konservatuarımızda mevcut, konservatuarımızın amacı ilimiz ve bölgemizi halk şairliği ve halk müziği ile ilgili geleneklerimizi muhafaza etmektir. İnşallah bu konuda çalışmalar da yapacağız. Bunu bundan sonraki nesillere aktarmak için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Aşıklar Şenliği’, aşıkların atışmalarıyla son buldu.

 
2. Türk-Arap Yüksek Öğretim Kongresi tamamlandı
 
Fatih Projesi’nin örneği yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pkk sığınakları imha edildi
Van’da, güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.
2 pkklı öldürüldü
Muş’un Varto ilçesinde, PKK üyesi iki kişi etkisiz hale getirildi.
Terör operasyonunda 4 tutuklama
Van’ın İpekyolu ilçesinde gözaltına alınan şahıslardan dördü tutuklandı.
 
‘Allah’ına kurban Vali Işın’
Işın, PKK’lı teröristin cenaze törenine katılan HDP Milletvekili Taşdemir’in ...
Aziziye AK Parti'den eğitime destek
AK Parti Aziziye Teşkilatı, Eskipolat Köyü Orta Okulu 8. Sınıf öğrencilerine ...
Doğu, film festivalleriyle vizyonda
Elazığ’da, 9. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 12-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.
 
Duygulandıran tesadüf
Ankara Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve velilerinin ...
Hainlerin silah deposu ele geçirildi
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda, ...
Bunların tamamı din düşmanı
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlere yönelik operasyonlar tüm hızıyla ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri