Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
13 Mayıs 2013 Pazartesi - 12:14

Dikkatler Erzurum’da olacak

Erzurum mutfağı ve tarihi, Los Angeles’te bu sene dördüncüsü yapılacak olan Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde tanıtılacak.

Dikkatler Erzurum’da olacak

TUNCER CENGİZ
İSTANBUL (İHA) –
Erzurum mutfağı ve tarihi, Los Angeles’te bu sene dördüncüsü yapılacak olan Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde tanıtılacak. Festivale daha önceki yıllarda katılan İstanbul, Konya, Mardin, Van’ın yanı sıra bu yıl Gaziantep, İzmir, Trabzon, Erzurum, Kapadokya, Eskişehir de eklenerek, kültürel varlıklarımızın sunumu daha da genişleyecek. Çifte Minareli Medrese ile Erzurum, ziyaretçilerin bir hayli dikkatini çekecek.
FESTİVALE GİTTİ
Dünyanın en uzun boylu insanı unvanını elinde bulunduran Sultan Kösen, ABD’ye gitti. Sultan Kösen, Atatürk Havalimanı’na girerken metal dedektörlü kapıdan boyu nedeniyle geçemeyince güvenlik görevlileri elle aramak zorunda kaldı.
Sultan Kösen, Los Angeles’te bu sene dördüncüsü yapılacak olan Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’ne katılmak için ABD’ye gitti. Atatürk Havalimanı’na gelen Sultan’a yerli ve yabancı yolcular büyük ilgi gösterdi. Kendisiyle fotoğraf çektirmek için sıraya giren yolcularla fotoğraf çektiren Sultan, Atatürk Havalimanı’nda bir anda ilgi odağı oldu.
Los Angeles’te düzenlenen festivale bu sene dünyanın en uzun adamı Mardin doğumlu Sultan Kösen de katılacak. Dünyanın en uzun insanı olarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na giren Sultan Kösen, ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğini belirterek, “Anadolu festivali için bugün Los Angeles’a uçuyorum. Anadolu Yemek Kültürü ve Anadolu festivali için. Orada ayrı ayrı stantlar olacak. Ben de Türkiye için oradayım. Arkadaşlar benimle iletişime geçti. Bende tamam dedim. Sonuçta ülkemin tanıtımı için elimden gelen bütün gayretleri seferber ederim. Daha önce 2-3 kere daha gittim Amerika’ya. Uçakta koltuklarda biraz sıkıntı yaşıyorum. Ama yapacak bir şey yok. Gülü seven dikenine katlanır. Business-Class bölümünde koltuklar biraz daha geniş olduğu için oraya oturuyorum” dedi.
FESTİVALE 6 YENİ İL
Festivale daha önceki yıllarda katılan İstanbul, Konya, Mardin, Van’ın yanı sıra bu yıl Gaziantep, İzmir, Trabzon, Erzurum, Kapadokya, Eskişehir de eklenerek, kültürel varlıklarımızın sunumu daha da genişleyecek. 50 binin üzerinde ziyaretçinin beklendiği festivale bu yıl da Amerikalıların büyük ilgi göstereceği tahmin ediliyor.
Antalya bu yıl festivalde yer almazken, İzmir İli Efes Harabeleri ve Meryem Ana ile ziyaretçilerine kapılarını açacak. 2020 Expo adayı olan İzmir için tasarlanan alanın merkezinde Konak Saat Kulesi’nin üç boyutlu hali yer alacak. Festivale büyük önem veren ve kalabalık bir kadro ile katılacak olan Gaziantep için ünlü Zeugma inşa ediliyor. Festivalde özel kebapçılarıyla şehrin damak tadını Los Angeles'a taşıyacak olan Gaziantep, fıstık ve baklavası ile de katılımcılara unutulmaz bir lezzet sunacak. Ayrıca Sümela Manastırı ile Trabzon, Çifte Minareli Medrese ile Erzurum, Kapadokya, tarihi evleri ile Eskişehir ziyaretçilerin bir hayli dikkatini çekecek.
AMERİKA’DA SEMAZEN GÖSTERİSİ
Anadolu'da yaşamış onlarca medeniyetin tarihi takıları ve özel olarak üretilmiş kostümleriyle tam bir tarih tünelinden festival alanına girecek olan katılımcılar, Topkapı Sarayı’nda Kutsal Emanetleri ziyaret edebilecekler.
Kostümleri özel tasarımla hazırlanan Padişah, Sultan ve Şehzadeler ise Topkapı Sarayı’nda huzura çıkacak. Ermenilerin ilk din adamı yetiştirme özelliğine sahip tarihi Akdamar Kilisesi yine festivalin gözdelerinden olacak. Etkinlikler sahnesinde dönüşlerini gerçekleştirecek olan Semazenler ise sufizme büyük ilgi duyan Amerikalılar için iyi bir seyir zevki oluşturacak.
99 ÇEŞİT TÜRK YEMEĞİ
Festival alanının tam orta yerinde yer alacak olan tarihi Üsküdar 3. Ahmed Çeşmesi’nin dört ayrı çeşmesinden ayrı içecekler içme zevkini deneyimleyecek olan ziyaretçiler, Osmanlı Kahvesi’nde de çaylarını yudumlayabilecekler, kapalı Çarşı usulü yapılmış dükkanlarda 99 çeşit Türk Yemeği’ni tatma fırsatı bulabilecek, alanda tarihi kostümleriyle dolaşan Anadolu Kahramanları ve dünyanın en uzun adamını da görme ve birlikte fotoğraf çektirme şansı yakalanabilecek.
Harry Potter ve Troy filmlerine ürettiği sandalet ve ayakkabıları ile tanınan ünlü usta ile tanışma fırsatının da yakalandığı bu muhteşem festivalde ziyaretçiler gündüz kültür turu yaptıktan sonra akşamları Ömer Faruk Tekbilek ve ünlü şarkıcı Yaşar’ın canlı performansları ile müziğe doyacaklar.
 

 
Yavilioğlu’ndan anneler günü mesajı
 
Ön Asya’ya İş Köprüsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Haklı davamızı anlatamıyoruz’
Pazaryolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü dolayısıyla ...
Yabancılardan Erzurum ilgisi
ÖZEL-Erzurum dış hatlar uçak sefer sayısı, ticari sefer sayısı ve yolcu ...
Kar Serçesi gala yaptı
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ...
 
6 bin öğrenci tiyatroyla buluşacak
Erzurum Devlet Tiyatrosunda, 1 günde 510 öğrenciyi tiyatro sahnesi ile ...
Eroğlu’ndan Şehitlik sözü
Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Maltepe’de faaliyet gösteren ...
Aksu, Erzurum’la hasret giderecek
Şairlik ve yazarlık yönleriyle ön plana çıkan İnebolu Ceza İnfaz Kurumu ...
 
Yağmur altında cirit coşkusu
Erzurum Cirit İl birinciliği müsabakaları yoğun yağmur altında oynanmaya ...
Ülkü Ocaklarından ‘Gün Olur Asra Bedel’
Erzurum Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nca düzenlenen programda sahne alan ...
'3 Ayların kıymetini bilelim’
Pasinler İlçe Müftüsü Selim Yazıcı, 11 Mayıs günü başlayan üç ayların ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri