Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2011 Salı - 08:13

Devlet memurluğuna ‘düz lise’ engeli

Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sağlık memuru olarak yerleştirmesi yapılan 22 yaşındaki Kağan Alparslan Çakır’ın devlet memurluğu hayali, diploma engeline takıldı. Gerekli tüm evrakları hazırlayarak işe başlayacağı hastaneye giden Çakır, “Sağlık Meslek Lisesi” mezunu olmaması gerekçesiyle geri çevrildi.

Devlet memurluğuna ‘düz lise’ engeli

ERZURUM (İHA) - Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne sağlık memuru olarak yerleştirmesi yapılan 22 yaşındaki Kağan Alparslan Çakır’ın devlet memurluğu hayali, diploma engeline takıldı. Gerekli tüm evrakları hazırlayarak işe başlayacağı hastaneye giden Çakır, “Sağlık Meslek Lisesi” mezunu olmaması gerekçesiyle geri çevrildi.
KPSS’den 76,52 puan alan ve ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı’na bağlı sözleşmeli pozisyonlardan birisine yerleştirilen Çakır, buna rağmen işe başlayamadı. Düz liseden mezun olması nedeniyle ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmenin geçersiz olduğu açıklanan Kağan Alparslan Çakır, karşılaştığı bu durum karşısında neye uğradığını şaşırdı. Çakır, konuyu yargıya intikal ettireceğini bildirerek, “Düz lise mezunu olmam madem atamam için engel teşkil ediyordu, ÖSYM neden böyle bir yerleştirme yaptı?” diye sordu.
PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Başına gelen bu olay karşısında sinirlerinin altüst olduğunu vurgulayan Kağan Alparslan Çakır, “19 Ağustos 2011 tarihinde KPSS -2011/8 yerleştirme sonuçları açıklandı. Ben de başvurumu yapmış, sonucu bekliyordum. ÖSYM’nin resmi internet sitesinden, Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne atandığımı öğrendim. Hemen gerekli hazırlıkları yaptım, hastane yöneticileriyle görüştüm ve gerekli tüm evrakları temin ettim. Üstelik temin ettiğim belgeler arasında mezun olduğum Atatürk Lisesi’nin diploması da vardı. Bana 5 Eylül tarihi itibariyle işe başlayacağım söylendi. Ben de 5 Eylül’ü beklemeye koyuldum.” diye konuştu.
BÜYÜK UMUTLARLA GİTTİ, HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI…
Bayram tatili sona erdikten sonra işbaşı yapmak için Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastanesi’ne giden Kağan Alparslan Çakır, akıllara durgunluk verecek bir açıklamayla karşı karşıya kaldı. Çakır’a, hastanede işe başlamasının imkansız olduğu açıklanan Çakır, bunun sebebini sorunca “Sağlık Meslek Lisesi mezunu değilsiniz” yanıtını aldı.
Büyük umutlarla gittiği hastaneden hayal kırıklığıyla ayrılan Çakır, başına gelen bu olay karşısında neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Çakır, “ÖSYM’nin resmi internet sitesinde halen daha yerleştirildiğime dair bilgiler yer alıyor. Buna rağmen işbaşı yapamadım. Düz lise mezunu olmam madem bir engel teşkil ediyordu, o halde benden neden evrak istediler. 10 gün boyunca kurumların kapısını aşındırdım, belge topladım. Tam işe başlayacakken, neye uğradığını şaşırdım.” şeklinde konuştu. Devletin ilgili kurumlarının basit hatalarla insanları mağdur duruma düşürdüklerini kaydeden Çakır, yasal yollara başvuracağını açıklayarak, “Bu trajikomik olayı yargıya taşıyacağım. Son sözü yüce Türk adaleti söyleyecek.” dedi.

 
Erzurum, Doğunun Üniversite Merkezi
 
Akyüz ailesinin mutlu günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜFE’de yükseliş..
Erzurum İstatistik Bölgesi’nde, ağustos 2011 döneminde ayında temmuz ayına ...
Araç sayısında patlama
Erzurum’da motorlu kara taşıtı sayısı 84 bin 415’e ulaştı. TÜİK verilerine ...
KUDAKA’dan proje atılımı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı, 2011 Çalışma Programında uygulanması ...
 
Karasaban tarih oldu
Modern hayat, günlük yaşamı değiştirirken geçmişte kullanılan birçok ürünün ...
Ulaşımda Erzurum yaklaşımı
Ağustos’ta hizmete açılan Ankara-Konya hattı ile iki il arasındaki mesafeyi ...
Şenlikler bitti, tartışma başladı
Erzurum'da Ramazan ayı süresince büyükşehir ve Yakutiye Belediyesi'nce ...
 
Erzurum KÖYDES markası
Kırsal kesimdeki yerleşim birimlerinin içmesuyu, yol ve diğer ihtiyaçlarının ...
Hınıslıoğlu ekonomiyi değerlendirdi
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, dünya ...
Et fiyatlarında artış riski
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri