Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Temmuz 2013 Çarşamba - 16:44

Çiftçiler bu yılki hasattan umutlu

Van Ziraat Odası (VAZOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, yağışların tarım sektörü için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu yılki hasattan umutluyuz. Umarım beklediğimizi çiftçilerimiz alacaktır” dedi.

Çiftçiler bu yılki hasattan umutlu

VAN (İHA) - Van Ziraat Odası (VAZOD) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Özgökçe, yağışların tarım sektörü için çok önemli olduğunu ifade ederek, “Bu yılki hasattan umutluyuz. Umarım beklediğimizi çiftçilerimiz alacaktır” dedi.
Konu ile ilgili makamında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Lütfü Özgökçe, bu yılki yağışların çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü belirtti. Bu yağışlarla birlikte bu yılki hasadında da çok güzel olacağını tahmin ettiklerini anlatan Özgökçe, “Bölgede çiftçilerin karşılaştıkları en büyük sıkıntılarından birisi sulama sorunudur. Özellikle kar yağışının az olduğu yıllarda yaz aylarında sulama sıkıntısı artmaktadır. Ama haziran ayına kadar olan yağışlarla birlikte bu yılki veriminde bereketli olacağını düşünüyorum. En önemlisi barajlar ve toprak altı su seviyesi artıyor. Bunlarda sulama açısından çok önemlidir. Onun için barajların dolu olması gerekiyor. Bu son yağışlar özellikle üretimin artmasını sağlayacak. Bunu hep birlikte gözlemleyeceğiz” dedi.
“TMO ÜRÜN ALIMI İÇİN ZAMANANDA AÇILACAK”
Hasat zamanının yaklaştığını ve bugünlerde çiftçilerin yıl boyunca vermiş oldukları emeklerinin karşılığını biçmeye başlayacaklarını da sözlerine ekleyen Lütfün Özgökçe; “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Van'da büro açması için Erzurum Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonucunda görev yapacak olan ekip ve ekipmanın zamanında Van’da olacağının sözünü aldık. Ofisin açılmasıyla Van'daki çiftçilerin yanı sıra çevre illerdeki çiftçilerimiz de rahat edecektir. Ofis, hükümetin açıkladığı taban fiyattan ürün alımına başlayacaktır ve bu yılki taban fiyatın kilosu 72 kuruştur. Çiftçilerin ofise sahip çıkmasını ve ürünlerini ofise vermelerini bekliyoruz. Eğer çiftçilerimiz ürünlerini ofise vermezlerse gelecek yıl bu ofisi burada açmamız zorlaşacak. Ofisin olmadığı bir yerde çiftçilerimiz ürünlerini daha ucuza satmak zorunda kalacaklar. Bu yüzden ürünlerini her ne kadar ofisi satarlarsa buradaki ilginin ne kadar ön plana çıktığının göstergesi olacaktır” şeklinde konuştu.

 
Koyun yüklü tırdan kaçak sigara çıktı
 
Karayazı kck davasına devam edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koyun yüklü tırdan kaçak sigara çıktı
Erzurum-Erzincan yolunda polis tarafından durdurulan koyun yüklü TIR'da ...
Sürücülere Ramazan uyarısı
Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş, Ramazan ayı dolayısıyla ...
Dede Korkut Şöleninde Cirit damgası
Bayburt Üniversitesi, 19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni ...
 
Kamyonet şarampole uçtu: 5 yaralı
Erzincan’da kamyonetin şarampole uçması sonucu 1’i ağır 5 kişi yaralandı.
Erzurum-Muş yolunda trafik kazası: 12 yaralı
Erzurum-Muş Karayolunda meydana gelen trafik kazasında aralarında çocukların ...
Ardahan yolunda kaza: 1 ölü
Ardahan-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
 
Bamsı Beyrek rahmetle anıldı
19. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni etkinlikleri kapsamında ...
Tarım’da farkındalık adımı
Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Tarımsal ...
Bilim adamları Dede Korkut’u anlattı
Bu yıl 19. Düzenlenen Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri kapsamında Azerbaycan-Türkiye ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri