Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>EKONOMİ
28 Şubat 2015 Cumartesi - 06:14

Çaya zam kapıda

M.COŞKUN-Otelciler ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, kısa bir zaman sonra kahvehanelerdeki çaylara 25 kuruş zam yapılacağını duyurdu.

Çaya zam kapıda

Otelciler ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, kısa bir zaman sonra kahvehanelerdeki çaylara 25 kuruş zam yapılacağını duyurdu.
Otelciler ve Kahvehaneciler Odası, çay fiyatlarına zam yapılması için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin kapısını çalmaya hazırlanıyor. ESOB, daha önceden geri çevirdiği teklife bu yıl yeşil ışık yakarsa, bir bardak çayın fiyatı 1 TL’ye kadar yükselecek.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne daha önceden zam talebiyle başvuruda bulunan kahvehaneciler, geri çevrilmişlerdi. Otelciler ve Kahvehaneciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, tekrar zam talebinde bulunacaklarını bildirdi. Hali hazırda geçerli olan tarifeye mutlaka uyulmasını isteyen Saka, “Şu anda bir bardak çayın fiyatı 50 kuruş, oyunlu kahvelerde ise 75 kuruş. Esnaf arkadaşlarımız bu tarifeye uymadıkça, yeni zam talebimiz karşılanmayacak. Esnaf arkadaşlarımız bizden zam talebinde bulunmamızı istiyorlar, ancak kendi üzerlerine düşeni yapmıyorlar. Bizim zam talebimizin kabul edilebilmesi için kahvehanelerdeki mevcut satış fiyatları da çok önemli. İşte esnaf arkadaşlarımızla birebir görüşerek, bu hususta dikkatli olmalarını ve tarife dışında fiyat uygulamamalarını isteyeceğiz.” şeklinde konuştu.
ZAM KAÇINILMAZ OLDU
Erzurum’da sayıları 600’ün üzerinde kahvehanenin bulunduğunu ve uzun bir süredir de fiyatların değişmediğini vurgulayarak, artış gösteren maliyetler yüzünden zam yapmanın artık kaçınılmaz bir hale geldiğini söyledi. Saka, “Erzurum’da kahvehanelerde çayın bardak fiyatı ikinci sınıf kahvehanelerde 50 kuruş, birinci sınıf yani oyunlu kahvehaneler ise 75 kuruş. Zam talebimiz olumlu bulunursa, bir bardak çayın fiyatı birinci sınıf yerlerde 1 TL, ikinci sınıf kahvehanelerde ise 75 kuruş olacak. Fiyatlara artış yapılması yönündeki başvurumuzun kabul edilmesini bekliyoruz. Erzurum’da 600’e yakın kahvehane bulunmakta ve bu esnafın her birinin, ESOB’ dan gelecek cevabı büyük bir sabırsızlık içerisinde bekliyorlar. Süreç içerisinde elektriğe, yakıta, suya, tüpe zam geldi. Ama fiyatlar hiç değişmedi. Bu şartlardan sonra başvurumuzun geri çevrileceğini zannetmiyoruz. Zaten başvurumuzda zam talebimize ilişkin olarak gerekçelerimizi bu kez tafsilatlı olarak sıralayacağız. Yeni tarife açıklandıktan sonra hiçbir kahvehanede çay farklı fiyatlardan satılmayacak. Sık sık denetimler yaparak, meslek mensubu olan üyelerimizin mağduriyetlerine izin vermeyeceğiz.” dedi.

 
Kuran Kurs’u öğrencilerine kent turu ödülü
 
Demircan’dan ağaçlandırma eleştirisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kudzmanas’tan Erzurum’a övgü dolu sözler
Litvanya’nın Ankara Büyükelçisi Kudzmanas , Palandöken’e hayran kaldığını ...
DAP’ta Turizm için ‘Master’ açılım
2015 yılında uygulanmak üzere yatırım programına giren “Palandöken-Sarıkamış ...
Erzurum’da OECD Zirvesi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma ...
 
DAİB EXİMBANK kredi programını paylaşacak
Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ve DAİB Genel Sekreterliğinin organizasyonu ...
Erzurum Bölgede 4, ülkede 32’inci oldu
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum, ekonomik performans bakımından özel önem sergileyen ...
Türkiye Erzurum’a odaklanacak
Türkiye Şubat ayı ihracat rakamları 1 Mart 2015 tarihinde Erzurum’da açıklanacak
 
Altın ve Altının Önemi
Uzun yıllardan beri insanların yatırım aracı olarak kullandıkları altın, ...
DAP Bölgesinde istişare dönemi
Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi’nin faaliyet gösterdiği ...
Vergi rekortmenlerine plaketli kutlama
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. Yönetim ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri