Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum güne kar ile uyandı
Erzurum güne kar ile uyandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
8 maçın 3’ünü Erzurum 3’ünü Bandırma kazandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Erzurum Doğum İstatistikleri açıklandı
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
Gazze'de can kaybı 52 bin 908’e yükseldi
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
İhracat birim değer endeksi yüzde 1,8 arttı
HABERLER>SİYASET
14 Haziran 2012 Perşembe - 12:35

Bulutlar Engelsiz Park’ı tanıttı

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında iki projesi onay alan Palandöken Belediyesi fuarda açtığı iki stantla yapılacak olan projeyi halka tanıttı.

Bulutlar Engelsiz Park’ı tanıttı

ERZURUM (İHA) - Sosyal Destek Programı (SODES) Yakutiye Kent Meydanında yaptığı tanıtım fuarında Palandöken Belediyesi Proje Müdürlüğünün hazırladığı ve SODES tarafından desteklenen Erzurum’un ilk ve özel engeller parkı projesi büyük ilgi gördü. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ile birlikte çok sayıda engelli vatandaş standı gezdi. Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında iki projesi onay alan Palandöken Belediyesi fuarda açtığı iki stantla yapılacak olan projeyi halka tanıttı.
BULUTLAR’IN AÇIKLAMASI
SODES destekli ilk ve özel proje olan “ Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” projesi onaylanır onaylanmaz çalışmalara start veren Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum’da bir ilki olacak proje hakkında bilgi verdi. Başkanı Bulutlar; “Belediyemizce hazırlanan, “Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” isimli bu projeyle engelli vatandaşlarımızın hayatını biraz daha kolaylaştıracağız. Engellilerin toplumsal yaşamlarını kolaylaştıracak, umutlu olabilmelerini ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak koşul, ortam ve olanakların oluşturulmasının sosyal belediyeciliğin önceliklerinden olduğunu bildiğimiz için böyle bir proje hazırlayarak Sosyal Destek Programı ( SODES)’e sunduk. Erzurum da bir ilk ve kapsamlı projemiz SODES tarafından kabul gördü. Engelli vatandaşlarımız için yapılacak olan bu parkımız ilçemizde bulunan bir parkımızı yeniden dizayn edilerek yapılacak. Engelsiz Parkımız yaklaşık 70 bin TL’ye mal olacak. Parkımız da engeliler için en küçük ayrıntılar dahi düşünülmüştür. SODES ‘e sunduğumuz ikinci projemiz “ Hayalimdeki Oyun Parkı” projesi. Bu proje ise köy iken belediyemize mahalle olarak bağlanan 19 köy mahallemize kurulacak olan çocuk oyun parklarını kapsıyor. Projemizin maliyeti 230 bin TL dir. Projelerimiz 2012 yılında Temmuz ayın da tamamlanarak halkımızın kullanımına sunulacak” dedi.
ENGELLİLERDEN BAŞKAN BULUTLARA TEŞEKKÜR
Standı gezen ve proje hakkında bilgi alan Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, projeyi beğenerek Belediye Başkanı Orhan Bulutlara teşekkür ettiler. Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri,” Böylesine anlamlı ve özle bir park yapımı için emek harcayan ve düşünen başta sayın Başkanımız Orhan Bulutlara ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu tür parkların daha fazla olmasını temenni ediyoruz. Erzurum da ilk olacak olan bu proje diğer yerel yönetimlere de örnek teşkil edeceğini ümit ediyor ve bekliyoruz. Bizler çocukluğumuzu yaşayamadık istediğimiz gibi parklardan yaralanamadık ama görüyoruz ki artık bizleri de düşünen birileri var” diye konuştular.

 
‘Kene Timi’ iş başında
 
Orakçı okul yaptıracak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den HEM yıkımına tepki
CHP İl Başkanı Şahin Cananoğlu, “Erzurum Valisi ve Belediye Başkanı olarak ...
‘Gerçekler ortaya çıksın’
CHP Milletvekili Melda Onur, “Turgut Özal’ın ölümü şüpheli bulunmuş. Gerçeklerin ...
Kılıçdaroğlu’ndan Meryem Ana ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Erzurum’un ...
 
Siyasetin Ödülleri’ sahiplerini buldu
“Siyasetin Ödülleri” sahiplerini Ankara’da buldu. Siyaset, sanat, iş dünyası, ...
‘Türkçemizle gurur duyuyoruz’
Aziziye Belediye Başkanı Cengiz, “Güzel dilimiz Türkçe’yi en güzel kullanmak ...
Ilıca dönüşüyor
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Kentsel dönüşümde attığımız kararlı ...
 
Tortum’da AK Buluşma
Erzurum’un AK Partili ilçe belediye başkanlarıyla belde belediye başkanları ...
Aziziye’den ‘Termal Tanıtım’
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri, Türkiye’de ‘Termal Turizmin ...
AK Kadınlar Alkanat’ın duasını aldı
AK Parti Erzurum Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir ve AK Parti İl Sosyal ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri