Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>SİYASET
27 Mayıs 2016 Cuma - 06:10

Bostancı: “Herkesin sağduyuyla davranması lazım”

Bostancı, yeni anayasa konusunda, “34 yıl, 82 Anayasası'nı reddettikten sonra daha başlangıçta böyle olmamalı, hayır şöyle olmalı falan diye ipe un seren tavırlarla karşılaştık. Herkesin sağduyuyla davranması lazım” dedi.

Bostancı: “Herkesin sağduyuyla davranması lazım”

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, yeni anayasa konusunda, “34 yıl, 82 Anayasası'nı reddettikten sonra daha başlangıçta böyle olmamalı, hayır şöyle olmalı falan diye ipe un seren tavırlarla karşılaştık. Herkesin sağduyuyla davranması lazım” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Bostancı, CHP Grup Toplantısı’nda atılan sloganlara ilişkin olarak, “Yanlış olan şudur, birileri heyecana kapılmış olabilir ama o grubun hiç mi sahibi, o sözlerin söylenmesi konusunda hiç mi itiraz etmiyorlar, şaşırtıcı olan budur. Sayın Genel Başkanın sessiz kalmasını çok tuhaf karşıladık, uygun bulmadık. Siyasette hiçbir şekilde yeri olamaz. Yaşanan bu durumu ayıplamanın ve kınamanın ötesinde hukuki yollarla bir durum tespiti yapacağız” ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin olarak ise Bostancı, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruların bir hak olduğunu kaydederek, “Ümit ediyoruz ki Anayasa Mahkemesi, şekli olarak yapılan değişikliğe bakar, içerik değerlendirmesine girmez. Bu hukuken mevcut parametrelerin dışına çıkar” diye konuştu.

Yeni anayasa ile ilgili muhalefetle görüşülüp görüşülmeyeceği sorusu üzerine Bostancı, muhalefetle her zaman diyalog yolunun açık olduğunu kaydederek, “O bakımdan bizim nasıl müzakere ettiğimiz, masaların nasıl koruduğumuz ortada. AK Parti 24. dönemde de milletin yarı oyunu almış bir siyasi parti olarak yeter ki Anayasa yapılsın diye dört partinin katılımını sağladı. Uzlaşma nasıl olacak? Anayasaya bu kadar itiraz edip 34 yıl 82 Anayasası'nı reddettikten sonra daha başlangıçta böyle olmamalı, hayır şöyle olmalı falan diye ipe un seren tavırlarla karşılaştık. Herkesin sağduyuyla davranması lazım” değerlendirmesini yaptı.

Rıza Zarrab’ın ABD’de yürütülen davasına ilişkin olarak ise Bostancı, “17-25 aralık darbe girişimine ilişkin Türkiye’deki yargının verdiği kararı biliyoruz. Meclis’in de bir değerlendirmesi var. Amerika’da kim, neyi, niçin yapıyor göreceğiz” şeklinde konuştu.

 
Doğu’da Spor Merkezleri sayısı artıyor
 
Demiröz: ‘Aklanan, buyursun gelsin’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Siyasette Erzurum farkı’
Burucu 65. Hükümette Erzurumlu iki ismin Bakan olarak bulunmasının önemli ...
Bulutlar ağaçlandırma hedeflerini açıkladı
Bulutlar, ‘Bu yıl inşallah 5 bine yakın ağaç dikeceğiz. Umut ediyoruz ...
Akdağ görevi devretti
65. Hükümet'te Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ, AK Parti Ar-Ge'den sorumlu ...
 
Aydın: “65. Hükümet Ülkemize Hayırlı olsun”
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, “65. Hükümetimiz büyük güç, ...
Akdağ: ‘Hizmet bayrağını yükselteceğiz’
Devir törenine AK Parti Erzurum Milletvekili Taşkesenlioğlu, Milletvekili ...
Bakan Arslan’a STK’lardan destek
Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, ...
 
Malatya’da çifte sevinç
65’inci Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yerini ...
Sekmen: ‘Türkiye her alanda çağ atlayacak’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “65. Hükümetimiz Yeni ...
MHP Kongreye gidiyor
MHP Gaziantep Milletvekili ve MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri