Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ASHM ve İŞKUR’dan engellilere motivasyon desteği
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
ATAUNİV’in 4 projesi finalde
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
‘Ortak akılla birçok projeyi hayata geçirdik’
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Trendyol 1. Lig istatistikleri açıklandı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
Kelpetin, İbrahim Hakkı Kubilay İHO vizyonunu paylaştı
HABERLER>EĞİTİM
29 Mart 2013 Cuma - 14:37

Bir yılda 22 bin kişi kitap okudu

Ülke genelinde olduğu gibi her yıl mart ayının son haftası pazartesi günü ile başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden “Kütüphane Haftası” Erzurum’un Pasinler ilçesinde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Bir yılda 22 bin kişi kitap okudu

ERZURUM (İHA) - Ülke genelinde olduğu gibi her yıl mart ayının son haftası pazartesi günü ile başlayan ve bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden “Kütüphane Haftası” Erzurum’un Pasinler ilçesinde de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Pasinler Kütüphane Müdürü Muhlis Küçük, 49. Kütüphane Haftasında düzenledikleri etkinliklerle amaçlarının halkın ilgisini kütüphaneye çekmek, daha yakından tanımalarını sağlamak olduğunu, onlara okuma zevki ve alışkanlığı kazandırılmak suretiyle halkın kütüphanelerden daha çok yararlanmalarını sağlamak olduğunu söyledi.
Küçük, hafta etkinlikleri kapsamında kütüphanelerinde kitap sergisi düzenlediklerini, haftanın dolu bir şekilde sürdürülebilmesi ve özellikle öğrencilerin kütüphaneyi ve sergiyi rahat bir şekilde gezebilmeleri için Pasinler’deki bütün okul müdürlüklerine bir gezi programı hazırlatıldığını, hafta boyunca her gün sabah saat 10.00- 12.00 ve öğleden sonra 13.00-15.00 saatleri arası birer saat süreyle günde 4 okul öğretmenlerinin denetimi altında gruplar halinde kütüphaneyi ve sergiyi gezmeleri sağladıklarını, bu vesileyle onlara günün anlam ve önemi ile ilgili açıklamalarda bulunulduklarını ve onların bu konudaki sorularını cevapladıklarını ifade etti.
Kütüphanelerin bilgi kaynaklarının toplandığı, korunduğu, düzenlendiği ve gerektiğinde halkın hizmetine sunulduğu yerler olduğunu belirten Muhlis Küçük, 1976 yılında açılan Pasinler kütüphanesinin yaklaşık 37 yıldan beri çevre halkına hizmet sunduğunu, Kütüphane bünyesinde Kamu İnternet Erişim Merkezi (KİEM) projesi kapsamında 2008 yılından beri 24 bilgisayarla Pasinler halkına ücretsiz hizmet sunan bir İneternet evinin bulunduğunu kaydetti.
Kütüphane Müdürü Muhlis Küçük, kütüphanelerinde 21 bin 450 kitap, yıllık toplam okuyucu kitlelerinin 22 bin 406 kişi olduğunu, kayıtlı üye sayısının 599, öğrencilerin evlerine götürdükleri ödünç verilen kitap sayısının 2 bin 906, sadece kitaplardan yararlanma okuyucu sayısının 10 bin 466 olduğu, internet evinden yararlanan kişi sayısının 11 bin 940 kişi olduğu, kitap dışı materyaller sayısının ise 78 adet ses kaseti ve 150 adette cd ve dvd olduğunu söyledi.
 

 
Narman HEM’den kurs rekoru
 
Şenkayalılardan Kartal çıkarması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başarılı öğrencilere altın ödülü
Erzurum’da düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında üçüncülük derecesini ...
Gençlik Merkezlerinden örnek dayanışma
GHSİM’ye bağlı Gençlik Merkezleri, YGS’de kalem, silgi ve kalem traş makinesi ...
ETÜ, Tanıtım Günlerine katıldı
Folklor, jimnastik ve dans oyunlarıyla başlayan etkinliklerde Erzurum ...
 
Öğretmenlere yemek protokolü
Milli Eğitim çalışanları Öğretmenevinde bundan sonra 1 yıl süreyle 3,5TL’ye ...
Bu kez eğitime öğrenciler destek verdi
Oltu Ortaokulu öğrencileri, görsel sanatlar dersinde okul bahçe duvarını boyadı
NMYO’dan ısı yalıtımı semineri
Narman Meslek Yüksek Okulu’nda Isı Yalıtımı konulu bilgilendirme semineri ...
 
Projeler sergiye çıktı
44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Sergisi ...
‘Destanın adı Çanakkale’
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik Merkezi Müdürlüğü ...
Erzurum projede 2’inci sırada
Erzurum Valisi Sabahattin Öztürk, Erzurum’un bölge olarak projeler konusunda ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri