Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cari denge verileri açıklandı
Cari denge verileri açıklandı
Türk FSRU’ya ilk yurt dışı görev
Türk FSRU’ya ilk yurt dışı görev
BBP fesih kararını değerlendirdi
BBP fesih kararını değerlendirdi
Kacır’dan yeşil altyapıya destek açıklaması
Kacır’dan yeşil altyapıya destek açıklaması
Göktaş: 'Bağımlılıkla mücadele aileyle başlar'
Göktaş: 'Bağımlılıkla mücadele aileyle başlar'
HABERLER>BÖLGEDEN
22 Aralık 2012 Cumartesi - 12:10

Bayburt Şehitliğe kavuşuyor

Belediye Başkanı Polat, Şehit Osman Tepesi’ne şehitlik yapılacağını söyledi Polat, “Bu bölge özellikle Erzurum’dan Trabzon’a geçen yolcularımızın gözlerinin önünde olan bir tepe. Burası inşallah yemyeşil bir tepe ve Bayburt’un şehitliği olacak’dedi

Bayburt Şehitliğe kavuşuyor

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Şehit Osman Tepesi’ne şehitlik yapılacağını söyledi.
Bayburt’un önemli simgelerinden biri olan Şehit Osman Tepe’sinde çalışmalar devam ediyor. Kış mevsimine rağmen belediye ekiplerinin büyük özverisiyle devam ettirilen çalışmalar Şehit Osman Tepesi’nin manevi zenginliğini artıracak.
Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt’un bugüne kadar eksikliğini hissettiği bir projenin de müjdesini verdi.
Bölgede daha önce, yolların asfaltlanması, yol kenarlarına çim parke döşenmesi ve ağaçlandırma gibi çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, hedeflerinin Şehit Osman Tepesi’ni ihya etmek olduğunu dile getirdi.
“BURADA BAYBURT ŞEHİTLİĞİ YER ALACAK”
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, bölgede yapılması planlan projenin müjdesini şu sözlerle verdi: “ Şu anda Şehit Osman Tepesi’nde arkadaşlar çalışmalarına devam ediyorlar, bizde çalışmaları takip ediyoruz. Aralık ayının sonlarına geldik ve Rabbime hamd ediyorum Şehit Osman’da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz Şehit Osman’ı ihya etmekti. Yolları yaptık, asfalt kaplamasını gerçekleştirdik, yol kenarlarında çim parke çalışması yaptık. Diğer yandan bölgede yoğun bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirdik. Bugüne kadar Şehit Osman Tepesi’ne yaklaşık 20 bin ağaç diktik. İstedik ki, burada yeşil alan olarak değerlendirilmesi planlana bölgenin tamamını ağaçlandıralım ve bu bölgeyi Bayburt’a kazandıralım. Şu anda bulunduğumuz noktayı da zemini taş olduğu için toprakla örtmek suretiyle yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Bu alan aynı zamanda Bayburt Şehitliği’nin yapılacağı alan olarak tahsis edildi. Bayburt’un şehitliği yoktur. Bu çerçevede önümüzdeki bahar mevsiminde bu bölgede çalışmalarımıza başlayacağız. Bu bölge özellikle Erzurum’dan Trabzon’a geçen yolcularımızın gözlerinin önünde olan bir tepe. Burası inşallah yemyeşil bir tepe ve Bayburt’un şehitliği olacak. Bu şekilde burayı düzenleyeceğiz. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, herkese saygılarımı sunuyorum.”
Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, geçtiğimiz aylarda bir haber ajansına verdiği röportajda, son dönemde terörle mücadelede şehit düşmüş vatandaşların şehitlik anıtının olmamasından dolayı köylerine defnedildiklerini belirterek, Şehit Osman Tepesi'ne şehitlik anıtı kuracaklarını, isteyen ailelerin cenazelerinin buraya naklini yapabileceklerini dile getirmişti.
 

 
‘Ehl-i beyti sevmek imanın gereği’
 
Çeşme kültürümüzü kaybediyoruz..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Camilerde ilginç duyuru
Ardahan'da yüksek ot fiyatlarından dolayı bazı vatandaşların atlarını ...
Ulaşıma beyaz engel…
Erzurum’da Çarşamba gecesi yağan kar sebebiyle bin 47 köy yolunda sorunlar ...
Tunceli yolu ulaşıma açıldı
Çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Tunceli-Erzincan karayolu ulaşıma açıldı.
 
Doğu’da ‘Her yerde kar var’
Erzurum’da Salı günü gece yağan kar sebebiyle 923 köy yolu kapandı, kapanan ...
473 köy yolu kapandı
Erzurum’da kar ve tipi nedeniyle çok sayıda köy ve mezra yolu ulaşıma ...
Üniversiteler Basketbol Şöleni başladı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun 2012 faaliyet programında yer ...
 
Güzel Doğu turunda
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ)’nde ‘Türkiye Yakın Tarihinde Darbeler ...
Doğu'da 622 köy yolu kapandı
Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece ...
Ovit’te hayat durdu
Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri