Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Erzurum 2025 yılını 5’inci sırada tamamladı!
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Malatya'da otobüs seferleri durduruldu
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Gümüşhane'de okullara 1 günlük kar tatili
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Tunceli'de eğitime 2 gün ara
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
Jandarmadan kaçak kazı operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
21 Nisan 2016 Perşembe - 15:39

Aziziye’de 23 Nisan Coşkusu

Aziziye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu başladı. Aziziye Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilçedeki anaokulu öğrencilerini kukla oyunu ile tanıştırdı.

Aziziye’de 23 Nisan Coşkusu

Aziziye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu başladı. Aziziye Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında ilçedeki anaokulu öğrencilerini kukla oyunu ile tanıştırdı. “Bal Böceği Tohumları” adlı müzikli kukla çocuk oyununu miniklerle buluşturan belediye, çocukları eğlendirerek toplumsal kuralları öğretiyor. Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın da zaman zaman eşlik ettiği gösterilerde minik çocuklar, kukla oyunuyla eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşıyorlar. Çocukların büyük ilgi gösterdiği Başkan Orhan, onlarla yakından ilgilenerek, fotoğraf çekilmeyi de ihmal etmiyor.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçede ilk defa bir kukla oyununu çocuklarla buluşturduklarını belirterek, onlara eğlenerek uyulması gereken toplumsal kuralları aşılama gayretinde olduklarını ifade etti. Çocukların büyük zevkle oyunları izlediğini ifade eden Başkan Orhan, “Belediye olarak, büyüklere, gençlere ve çocuklara yönelik farklı sosyal sorumluluk projeleri üretiyoruz. Bu kapsamda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilçemizdeki minik çocukları kukla tiyatrosu ile tanıştırdık. Amacımız çocuklara sanatı sevdirmenin yanı sıra, toplumsal kurallara karşı da bir sorumluluk kazandırmak. Bu bağlamda ‘Bal Böceği Tohumları’ adlı müzikli çocuk kukla oyunu, çocukları eğlendirerek, onlara eğitici bilgiler de veriyor. Çocuklarımızın eğlenerek, zevkle oyunu izlemeleri bizleri de ziyadesiyle mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Hazal Altıntaş’ın yönettiği oyunda, kuklaları Neslihan Ulusoy ile Belgin Alptekin oynatıyor.

OYUNUN KONUSU

Oyun Hayoa gezegeni denilen hayali bir yerde geçer. Hayoa gezegeni kötülüklerden uzak durmak için kendine bal böceği tohumları ile kalkan hazırlamıştır. Belirli bir zaman sonra bal böceği tohumları kaybolur. Oyun boyunca Hayao gezegeninde yaşayan Fareko ve Ayoluna ise Zapato dedelerinin desteği ile bal böceği tohumlarını bulmak için çeşitli maceralara atılırlar ve oyunun sonunda kötülükleri gezegene yaklaştırmazlar.

 
Milli Bilinç İzci Kampı başlıyor
 
ŞEHİRDER’den Kutlu Doğum yorumu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öz öğrencilerle istişare etti
Yurtkur İl Müdürü Salih Kaygusuz’dan bilgiler alan Kaymakam Öz, daha sonra ...
Okul bahçeleri meyve verecek
M.COŞKUN-Yakutiye Kaymakamlığı ilçede bulunan 18 İlköğretim kurumuna meyve ...
Aziziye’de Eğitim Zirvesi
Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, İlçede görev yapan okul müdürleri ile bir araya geldi.
 
Şimşek Okul-Süt Projesini yorumladı
M.COŞKUN-Şimşek, Okul Sütü Programı kapsamında okullarda süt dağıtımının ...
Erzurum’dan Uganda’ya Eğitim köprüsü
Uganda İslam Üniversitesi (IUIU) Rektörü Prof. Dr. Ahmad Kawesa Sengendo ...
ETÜ, erkek öğrenci yurduna kavuşuyor
ETÜ öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılayacak bin 500 kişi kapasiteli ...
 
Karadaş eğitim öngörülerini açıkladı
Genel Merkezinin Erzurum'da olduğu Osmanlı Eğitim-Sen ilk olağan genel ...
Vançelik'ten gazeteci adaylarına sağlık dersi
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4. Sınıf öğrencilerine ...
DAP destekli Değerler Eğitimi
M.COŞKUN-Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DAP İdaresi iş birliği ile ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Büyükşehir Halk Pazarları ve Allah Korkusu
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sandala Mandala
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Yapay Zeka İllet mi, Nimet mi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Özgür ülke olmanın ilk şartı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Kül Rengi Harita
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir tanktan fazlası
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Erzurum’un 2026 Beklentileri:

Göçün durması
Hızlı Tren
Doğalgaz ve enerjide indirim
Stadyum
Direkt uçak seferlerinin artırılması
Erzurumspor’un Süper Lige yükselmesi
2. OSB’nin tam kapasiteye ulaşması
Yatay yapılaşmaya geçilmesi
Tarımsal sanayi yatırımları


Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri