Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesine Spor Dostu Kampüs ödülü
Atatürk Üniversitesine Spor Dostu Kampüs ödülü
ETB ve ATB’den Kardeş Borsa Protokolü
ETB ve ATB’den Kardeş Borsa Protokolü
ATAUNİV’den 4 takım daha Teknofest finalinde
ATAUNİV’den 4 takım daha Teknofest finalinde
ATAUNİV Süper Lig vizesini aldı
ATAUNİV Süper Lig vizesini aldı
Erzurum’da engelliler haftası etkinliği
Erzurum’da engelliler haftası etkinliği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Ocak 2013 Salı - 16:23

Atamanalp’tan balık açıklaması

Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, son günlerde bazı basında çıkan “balıkta ağır metal kirliliği” ya da “balık kanser yapıyor” haberlerine tepki gösterdi.

 Atamanalp’tan balık açıklaması

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, son günlerde bazı basında çıkan “balıkta ağır metal kirliliği” ya da “balık kanser yapıyor” haberlerine tepki gösterdi.
Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, bu haberlerden dolayı kamuoyunda bir tedirginliğin oluştuğunu, fakülte öğretim üyelerine gelen çok sayıda sorudan anlaşıldığını kaydetti.
ATAMANALP’İN AÇIKLAMASI
Atamanalp, şöyle konuştu:“Çalışma konularımız içerisinde önemli yer tutan su kirliliği ve su ürünlerinde ortaya çıkan olumsuzluklar başlığında yıllardır çok sayıda araştırma ve yayın yapan bir kurum olarak görüş belirtme zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu tip çalışmalarda kurgu aşaması, çalışma sonuçlarının sağlığı açısından çok önemli olmakla birlikte analizi yapılan numunelerin temin şekli bulguları direk olarak etkilemektedir. Bunların yanı sıra deneme materyalini oluşturan canlı sayısının da denizlerimizdeki popülasyonu temsil edecek düzeyde olması gerekmektedir. İlgili bakanlık tarafından tüm su ürünlerinin karaya çıkış noktalarında bir av sezonu içerisinde iki kez gerekli analizler yapılmakta ve eğer varsa sorun belirlenen bölgelerde avcılıkla ilgili sınırlamalar getirilmektedir. Avcılık ile elde edilen su ürünlerinde durum böyleyken kültürü yapılan su ürünlerinde bu analizler sürekli olarak yapılmaktadır. Ülkemizin AB ülkelerine ihraç edebildiği tek hayvansal ürünün su ürünleri olması bu konuda yapılacak açıklamalara daha fazla özen gösterilmesini zorunlu kılmaktadır. Yanlış anlaşılmaların ülkemiz ekonomisine sekte vurabileceği gerçeğinin yanında, bu konuda hassasiyetleri bizden çok daha fazla olan ülkelerin ülkemiz ürünlerini tüketmesinin de kamuoyu için bir güvence olduğunu ortaya koymaktadır. Yayınlanan programa katılan akademisyenlerin gereken cevabı vermesine rağmen bu olayın sansasyonel hale getirilmesinden tüketicilerin etkilenmemesi ve birçok açıdan insan sağlığına katkıları bilimsel çalışmalarla kanıtlanan su ürünleri tüketiminin arttırılması gerekmektedir.”
 

 
Polisten kaçan araçtan 410 kg esrar çıktı
 
Koruyucu Aile Hizmeti yaygınlaştırılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
112 imdatlarına yetişti
Erzurum'da 24 saat içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 1'i doğum ...
‘Nüfus planlaması çağ dışı’
Akdağ, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasını destekleyerek, “Türkiye’de 1983 ...
Ulaşımda bisiklet yaklaşımı
Erzurum’da ulaşım aracı olarak bisikletin kullanılması yaygınlaştırılacak.
 
Oltu Çayında kirlilik
Oltu Çayı’ndaki ölü koyun ve keçiler görenleri şaşırttı.
Doğu’da dondurucu soğuklar devam ediyor
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
21 köy yolu kapalı
Erzurum’da kapalı köy yolu sayısının 21’e düştüğü, bu yollarda açma çalışmalarının ...
 
Kale çayı ilk kez buz tuttu
Son yılların en soğuk gecelerinden birini yaşayan Pasinler’de yıllardır ...
Serçelerin buz çilesi
Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum’da her yer buz tutunca su ihtiyaçlarını ...
‘Hava soğuk, yürekler sıcak’
Sağlık Bakanlarından Merhum Prof. Dr. Nusret Karasu’nun ‘Varsın bu topraklardan ...
 
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Şantajın Oyunu
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri