Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
15 Ekim 2014 Çarşamba - 15:03

Altıparmak’tan deprem bilinci vurgusu

Altıparmak, toplumun ekonomik olarak alt kademelerinden başlayarak sigortalılığı artırmanın önemli olduğuna vurgu yapmanın gerekli olduğunu belirtti.

Altıparmak’tan deprem bilinci vurgusu

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Anadolu Buluşmalarının ikinci durağı Erzurum oldu.Deprem bilincinin artırılması için düzenlenen panelde depreme hazırlıklı olmanın önemi konuşulurken, öğrencilere deprem ve zorunlu deprem sigortası eğitimi verildi.
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), yeni toplumsal bilinçlendirme programı kapsamında, Türkiye’yi şehir şehir gezerek deprem riski, zorunlu deprem sigortası ve kentsel deprem bilinci gibi pek çok konuda bilgi verdiği DASK Anadolu Buluşmalarının ikincisini Erzurum’da gerçekleştirdi. Etkinlikler çerçevesinde Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı deprem sigortalılığının önemine vurgu yaptılar.
HİÇ DEPREM YAŞAMAYACAKMIŞ GİBİ DAVRANIYORUZ. 
Panel öncesinde bir konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, toplumun ekonomik olarak alt kademelerinden başlayarak sigortalılığı artırmanın önemli olduğuna vurgu yapmanın gerekli olduğunu belirterek, “inşallah biz tedbirimizi deprem öncesinde fazlasıyla alırsak sonrasında neden tedbir almadık niye yapmadık, yapsaydık gibi yakınmalarla vakit kaybetmeyiz” diye konuştu.
ORTADA SİGORTA VARKEN..
Türkiye’nin çok az bir bölgesinin dışında, baştan sonra birinci derecede bir deprem bölgesi olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, “depremde veya diğer felaketlerde, genel bir karakteristik özelliğimiz var. Adeta bir kurtuluş mücadelesi gibi seferberlik örneği sergiliyoruz ve bir anda yönetilemez bir yardım kampanyası oluşuyor. Ama deprem bitiyor sıkıntılar o zaman başlıyor. Halk başını sokacak yer, karnını doyuracak ekmeğin derdine düşüyor. O zamanda bir sistemsizlik bir kargaşa başlıyor. Devlet, bizzat devleti yönetenlerde dahil olmak üzere, sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine getirerek, bütçeden paylar ayırıp, herkes için ev yaptırmak zorunda kalıyor. Ortada sigortalılık varken bunu neden yapmıyoruz, buda bizim eleştirilecek konumuz. Rehavete kapılıp hiç deprem olmayacakmış gibi davranıyoruz. O kadar büyük depremler yaşayan maddi kayıplar can kayıpları yaşayan Erzurum’a baktığınız zaman yüzde yirmi beş sigortalılık oranını görüyoruz. Bu bilinci herkese kazandırmak zorundayız. Belediyelerimizle, AFAD, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve özellikle DASK’la deprem bilincinin artırılması ve sigortalılığın gerekliliği konusunda işbirliği içinde olmamız gerekiyor’’ diye konuştu.

 
Duaları kabul oldu, 12 yıllık hasret bitti
 
Baro’da Göğebakan dönemi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Duaları kabul oldu, 12 yıllık hasret bitti
Erzurum’da yaşayan ve kromozom hastalığı nedeniyle 2 çocuğunu kaybeden ...
DASK’tan Erzurum Yaklaşımı
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından düzenlenen DASK Anadolu ...
Erzurum’da Sosyal Güvenlik atılımı
DİLEK BAYRAK-Erzurum’da Sosyal Güvenlik kapsamında bulunan kişi sayısı ...
 
Yaylalar yazda başka, güzde bir başka güzel…
Olur İlçesi Ormanağzı köyü Şamatur yaylasında sonbahar büyülüyor.
Vali Altıparmak’a Yeşilay brifingi
Erzurum Yeşilay Şubesi olarak genel kurul toplantısını gerçekleştiren ...
Müftü Solakzade Mahallesi yolları yenilendi
Asfalt çalışmalarına devam eden Palandöken Belediyesi şehrin en ücra köşesine ...
 
Sevgi Evlerinden Spora
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü projelerle çocukların spor ile ...
DASK'tan Erzurum buluşması
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye’yi şehir şehir gezerek deprem ...
Asansör ihmaline tolerans yok
Erzurum’da önceki yıllarda ölümle sonuçlanan ve sıkça yaşanan asansör ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri