Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trabzonspor 2. etap kampını Erzurum'da yapacak
Trabzonspor 2. etap kampını Erzurum'da yapacak
Erzurumspor Olağan Genel Kurulu ertelendi
Erzurumspor Olağan Genel Kurulu ertelendi
Erzurumspor’un harcama limiti açıklandı
Erzurumspor’un harcama limiti açıklandı
AK Parti'den yeni yasa teklifi
AK Parti'den yeni yasa teklifi
 Gazze'de can kaybı 56 bin 531'e yükseldi
 Gazze'de can kaybı 56 bin 531'e yükseldi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Temmuz 2011 Cuma - 00:36

ASİMDER Ermeni zulmünü anlatacak

Önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullarda Ermenilerin bölgede yaptıkları katliamlar ve sözde Ermeni soykırım iddialarının gerçek dışı olduğunu öğrenciler anlatmak amacıyla dernek olarak konferanslar vermek istediklerini belirten ASİM-DER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey, "Ermenilerin Iğdır ve çevresinde yaptığı katliamları yetişen yeni nesillere anlatmak gerekiyor" dedi.

ASİMDER Ermeni zulmünü anlatacak

BÜLENT MAVZER(İHA) - Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'nden (ASİM-DER) İl Milli Eğitim Müdür Bekir Aksoy'a ziyaret.
ASİM-DER Yönetim Kurulu  Başkanı Göksel Gülbey ve beraberindeki yönetim kurulu üyesi Ali İhsan Altun, İl Milli Eğitim Bekir Aksoy'u makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında okullarda Ermenilerin bölgede yaptıkları katliamlar ve sözde Ermeni soykırım iddialarının gerçek dışı olduğunu öğrenciler anlatmak amacıyla dernek olarak konferanslar vermek istediklerini belirten ASİM-DER Yönetim Kurulu  Başkanı Göksel Gülbey, "Ermenilerin Iğdır ve çevresinde yaptığı katliamları yetişen yeni nesillere anlatmak gerekiyor. Bu çerçevede biz dernek olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yapmayı programa aldık. Öğrencilere vereceğimiz kapsamlı konferans ile Ermenilerin gerçek yüzünü anlatmayı hedefliyoruz. Ayrıca tarih öğretmenleri öncülüğünde öğrenciler Soykırım Anıtı önünde ayda bir de olsa ders verilmesini istiyoruz" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise, kurum olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını belirtti. Aksoy, "Dernek çalışmalarınızı yakından takip ediyorum ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim. Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Bizler Türk milleti olarak geçmişi çabuk unutan bir milletiz. Ama tarihi gerçekleri de gençlerimize en iyi şekilde öğretmeliğiz "şeklinde konuştu.
Dernek Başkanı Göksel Gülbey, Müdür Aksoy'a Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını, derneğin flaması ile 'Karabağ' isimli kitabı hediye etti.

 
5 kişiye 57,5 yıl hapis cezası verildi
 
Kücüker’e “En İyi Deneysel Çalışma” Ödülü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDT seyirci rekoru kırdı
Erzurum Devlet Tiyatrosu (DT) bu sezon 56 bin seyirciye ulaşarak, 2010- ...
Doğunun ilk çocuk tiyatrosu kuruldu
Erzincan Belediyesi Sosyal ve Kültürel etkinlikleri kapsamında Çocuk Tiyatro ekibi oluşturulacak.
Dadaşlık ruhu sanal ortamda anlatılıyor
Erzurum Halk Oyunları, Türküleri ve Turizm Derneği, kültürel yaşama damgasını ...
 
Ege’de Dadaş Buluşması
Ege Bölgesi Erzurum Dernekler Biriliği Federasyonu ve Erzurum Kültür ve ...
Milli kültüre özel sektör desteği
Favori Kuyumculuk tararından sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye ...
Gurbetçiler Aksu’da buluştu
Erzurum’un Tortum ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Aksu ...
 
Turizm’e çağdaş bakış
KUDAKA Turizm Stratejisi Projesi Danışmanı Roger Carter, hergeçen gün ...
Kanal 7'den İlahi Yarışması
Kanal 7 ekranlarında “Gönülden Sesler” adında yepyeni bir yarışma programı başlıyor…
GSF’den Akçakoca’ya sanat çıkarması
Akçakoca'da Yerel Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında ahşap heykel sergisi açıldı.
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Sıkıntının Sıkıntısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Gazze Sınavı ve Tarihin Suskun Ortakları
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
İran’dan alınacak ders
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri