Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
Jandarmadan motosiklet sürücülerine eğitim
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
İl Toprak Koruma Kurulu toplandı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Sabancı Ortaokulundan TÜBİTAK başarısı
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Atatürk Üniversitesinde 'Sağlık Projeleri' gündemi
Başsavcılık itiraz etti
Başsavcılık itiraz etti
HABERLER>ASAYİŞ
1 Haziran 2018 Cuma - 12:21

32 FETÖ'cü asker adliyeye sevk edildi

Adana polisinin gözaltına aldığı ve aralarında yarbay, albay, binbaşı ile yüzbaşının da bulunduğu FETÖ şüphelisi 32 asker adliyeye sevk edildi.

32 FETÖ cü asker adliyeye sevk edildi

Adana polisinin gözaltına aldığı ve aralarında yarbay, albay, binbaşı ile yüzbaşının da bulunduğu FETÖ şüphelisi 32 asker adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 5 Nisan’da Adana merkezli 21 ilde gerçekleştirilen ve 39 kişinin tutuklandığı FETÖ'nün askeri yapılanmasına yönelik operasyonda elde ettiği bilgiler ve ankesörlü telefonların incelenmesi sonrasında 24 Mayıs günü şafak vaktinde Adana merkezli İstanbul, Ankara, Mersin, Aydın, Diyarbakır, Siirt, Balıkesir, Karaman, Isparta, Muş, Erzurum ve Kırklareli’de eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonda 3 yarbay, 3 binbaşı, bir yüzbaşı, 3 üsteğmen ve 16 astsubay rütbesindeki toplam 26 muvazzaf asker yakalandı. Devam eden operasyonda 6 rütbeli asker daha gözaltına alındı.

Polisin yaptığı çalışmada Adana’nın merkez ilçeleri Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam’da aktif olarak kullanılan yaklaşık 2 bin ankesörlü telefon mercek altına alındı. Söz konusu telefonlar üzerinden yapılan görüşmelerin izini süren ekipler, ‘ardışık arama’ yapılan numara ve bu numaraların sahiplerini de HTS kayıtları üzerinden takip etti.

Büyük bir gizlilik içinde hareket eden zanlıların, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki kritik noktalarda aktif olarak görev yaptıkları da tespit edildi. Daha önce Adana’da görev alan söz konusu askerlerin, yapılan atamalarla 12 ayrı ile gönderildikleri de belirlendi. Mahrem imamların askerdeki FETÖ'cüleri ankesörlü telefondan ardışık olarak aradıkları ya da bir-iki kez çaldırıp kapattıkları belirlendi. Bu bir iki kez çağrı bırakılmasının da yine şifreli bir haberleşme olduğu, buluşma yerlerini ve ne yapacaklarını bu yolla belirledikleri tahmin ediliyor. Zanlılar bir hafta sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi. Bir zanlının "Mevlam neylerse güzel eyler" diye seslenmesi dikkat çekti.

 
‘Yüzyılda bir lider yetişir, o liderin adı Erdoğan’
 
Hizmet İş Akdağ’ı ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarihi sikkeleri satmaya çalışırken yakalandı
Erzincan’da, Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen 4 adet sikkeyi internet ...
6 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 15 gözaltı
Erzincan merkezli 6 ilde FETÖ/PDY terör örgütünün askeri yapılanması içerisinde ...
Aşağı Sanayideki kavga sebebiyle 6 kişi tutuklandı
Erzurum’da 2 kişinin hayatını kaybettiği aşiret kavgasıyla ilgili adliyeye ...
 
Emniyetten 81 ilde huzur uygulaması
Türkiye genelinde eş zamanlı olarak 10 bin 131 personel, 2 bin 950 karma ...
Cani koca ağaç kovuğunda saklanmış
Kars Sarıkamış’ta, hamile eşini bıçaklayarak kaçan cani kocanın Sarıkamış ...
Yolcu otobüsünde eroin ele geçirildi
Erzurum Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince ...
 
Sarıkamış yolunda kaza: 1 yaralı
Sarıkamış’ta sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tır yan yattı. ...
Otomobil şarampole devrildi: 3 yaralı
Edinilen bilgiye göre kaza Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde meydana geldi
Montun astarı arasında uyuşturucu yakalandı
Erzincan İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince mont astarının içine gizlenmiş, ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Zafer kimin?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Bunun Adı Medeniyet mi Şimdi?
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Yapay Zeka'ya yazdırıp "Ben yazdım" demek!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Medeni insanın çöple imtihanı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Yeni bir sayfa, yeni bir Türkiye
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Erzurumspor Elese de Elense de Kutlu ve Ekibine Minnettarız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri