Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
Çiftçi İlçe vakıfları performanslarını denetledi
ETB’den Şenkaya buluşması
ETB’den Şenkaya buluşması
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Kızılay vekaletle kurban kesim kampanyası başladı
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Hafızlık proje okullarına yoğun ilgi
Engelli bireyler için iş birliği
Engelli bireyler için iş birliği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
14 Kasım 2017 Salı - 13:44

"Kış turizminde yeni ufuklar"

Uluslararası Kış ve Dağ Turizmi Kongresi, 10 ülkeden yaklaşık 200 davetliyi buluşturacak

 Kış turizminde yeni ufuklar

Türkiye’nin Kuzey Doğu Anadolu bölgesinde kış turizmi koridoru oluşturan 8 milyon 800 bin avro bütçeli "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridorunun Geliştirilmesi Projesi" uluslararası bir kongreyle taçlandırılıyor. Uluslararası düzeyde turizmciler, akademisyenler ve firma temsilcilerinin bir araya geleceği Uluslararası Kış ve Dağ Turizmi Kongresi, 10 ülkeden yaklaşık 200 davetliyi buluşturacak.
Türkiye’nin Kuzey Doğu Anadolu bölgesinde kış turizmi koridoru oluşturan 8 milyon 800 bin avro bütçeli "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridorunun Geliştirilmesi Projesi", geçtiğimiz aylarda İstanbul, İzmir ve Antalya’da düzenlenen ulusal tanıtımların ardından, uluslararası bir kongreyle taçlandırılacak. Kış ve dağ turizmine yönelik iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlayacak "Uluslararası Kış ve Dağ Turizmi Kongresi" 10 ülkeden yaklaşık 200 davetliyi Erzurum’da bir araya getirecek. Uluslararası düzeyde turizmcileri, akademisyenleri ve firma temsilcilerini "Kış Turizminde Yeni Ufuklar" başlığıyla buluşturacak kongrede, Kuzey Doğu Anadolu kış turizm koridorunun ‘skisilkroad’ olarak belirlenen markasının da uluslararası tanıtımı yapılacak. Türkiye’nin turizmde üçüncü hamle dönemi olarak, geçtiğimiz haftalarda düzenlenen 3. Turizm Şurası’na yönelik bir adım niteliği de taşıyan kongre, 2023 yılı turizm hedefleri doğrultusundaki stratejik hedeflerden biri olan ürün çeşitlendirmesi için önemli bir buluşma olacak. İngiltere, Rusya, İtalya, İran, İsveç, İsviçre, Slovenya, Bulgaristan, İspanya ve Avusturya’dan çok sayıda davetlinin katılacağı buluşma 15-17 Kasım tarihleri arasında Erzurum Sway Otel’de düzenlenecek.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen, Avrupa Birliği destekli, Rekabetçi Sektörler Programı’nda yer alan ve turizm bölgelerinde koridor oluşturmaya yönelik Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışmalarıyla birleştirilen "Erzurum, Erzincan ve Kars Kış Turizm Koridorunun Geliştirilmesi Projesi" bölgenin turizmdeki rekabet gücünü arttırmayı hedefliyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının proje kapsamında oluşturduğu ‘Destinasyon Yönetim Organizasyonları’ ile ulusal ve uluslararası tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütülüyor. Bu organizasyonlarda seyahat acentaları, yatırımcı ve girişimcilerin kış turizmiyle ilgili bölgede gerçekleştirecekleri yatırımlar hakkında bilgi alabilmeleri ve ziyaretçilere halkla ilişkiler hizmeti verilmesi de sağlanıyor.
Bölgesel turizm sektörüne odaklı, sağlam bir ağa sahip, kurumsal düzenlemeleri yapılmış ve iyi organize olmuş bir destinasyon oluşturulması için ihtiyaç duyulan altyapının kurulmasını öngören proje valilikler, belediyeler, kalkınma ajansları, altyapı birlikleri, sivil toplum kuruluşları ve ilgili meslek birlikleri tarafından da destekleniyor.
Kış turizminin geliştirilerek, turist sayısının arttırılmasının hedeflendiği projeyle Erzurum, Erzincan ve Kars illerinde yeni iş imkanları sağlamak, rekabet edebilirliğin artırılması ve ekonomik kalkınmaya destek sağlamak da amaçlanıyor.

 
Erzurumspor'da Ümraniyespor mesaisi
 
Eğitim-Bir-Sen'den Şehit Elik'in Ailesine vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Ümmetin Emanetleri” sabah namazında buluştu
“Ümmetin Emanetleri Kıyamda” isimli proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar ...
Anadolu Jet Erzurum’u tanıttı
NESRİN ÇETİNKAYA-Anadolu Jet, yolcuları için her ay çıkardığı derginin ...
Öğretmen Bayındırlı Türkiye üçüncüsü oldu
Erzurum Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nde coğrafya ...
 
Atnur'dan "Büyük Türk Atatürk ve Azerbaycan" konferansı
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ethem Atnur, Mustafa ...
Kargapazar Müfrezesi Şehitliği ihya ediliyor
Erzurum Valiliği tarafından ihya projesi başlatılan Kargapazar Şehitliği’nin ...
Şüheda huzurunda tarih dersi
9 Kasım Aziziye Destanı’nın 140.yıl dönümünde Erzurum Final Lisesi ve ...
 
ER-VAK ‘dan kültür hizmeti
Tabyaların tanıtımında önemli rol üstlenen Er-Vak “ Aziziye, Mecidiye ...
‘Erzurum sadece bir şehir değil, vatandır,
NESRİN ÇETİNKAYA-Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şube Başkanı ...
Kurtuluş’un 100’üncü yıl dönümüne Özel Hazırlık
N.ÇETİNKAYA-İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Erzurum’un Kurtuluşunun 100’üncü ...
 
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Yaşın Alınanı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Atatürk Üniversitesi’nde akıl teri patenti geçti
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Trafikte ölüm sessizdir, istatistik bağırır
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Kurşun sıkarsan, sevinç dağılır kardeşim
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Herkesin putu kendine şirin...
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’un Türkiye Yüzyılı Önceliği:

Göçün Önlenmesi
Milletvekili Sayısının Yeniden Yükselmesi
Raylı Sistem
Türk Dünyası Merkezi Konumunu Alması
Tarımsal Sanayi Merkezi Olması
Erzurum İmaj ve Algısının Güncelleştirilmesi
Yeni Stadyum
Erzurum’un Eski Mahallelerine Yeniden Kavuşması
Betonlaşmanın durdurulması
Hepsi


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri